Evenimentul Zilei > Vremea > Cod Galben de ceață în 10 județe. Care sunt zonele afectate
Cod Galben de ceață în 10 județe. Care sunt zonele afectate

Cod Galben de ceață în 10 județe. Care sunt zonele afectate

ANM a emis luni dimineață la prima oră un Cod Galben de ceață valabil în 10 județe din țară, inclusiv în Capitală.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni dimineaţă, avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă densă în 10 judeţe, inclusiv în municipiul Bucureşti.

Astfel, până la ora 10:00, se va semnala local ceaţă care va determina scăderea vizibilităţii sub 200 metri, izolat sub 50 metri, în judeţele Ialomiţa, Prahova (zona joasă), Călăraşi, Ilfov, Dâmboviţa, Constanţa, Brăila, Giurgiu, Teleorman, iar până la ora 9:00 în judeţul Bacău.

Ceaţa va persista până la 10:00 şi în Municipiul Bucureşti, unde va fi asociată cu burniţă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, mai precizează ANM.

Cum va fi vremea în România luni?

Luni, vremea se păstrează caldă, iar temperaturile rămân cu mult peste media normală a perioadei în care ne aflăm.Meteorologii de la ANM anunță că mercurul din termometre urcă și mai mult față de zilele trecute, lucru nefiresc pentru luna ianuarie, când media normală nu ar trebui să depășească 0 grade. Cu toate acestea, experții susțin că vremea va fi în general închisă.

Ploile sunt semnalate în aproape toate regiunile din țară, cu precădere în Subcarpații Getici unde, local, se vor acumula între 30 – 40 l/mp.

În zonele de munte se anunță precipitații mixte de lapoviță și ninsoare, în timp ce la altitudini mai mari va ninge destul de puternic.

Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 16 grade Celsius, cele mai ridicate valori fiind înregistrate în sudul Munteniei. De asemenea, meteorologii mai menționează în prognoza meteo că în unele zone se va semnala și ceața, la orele dimineții.

Cum este vremea în Capitală?

Și în Capitală meteorologii de la ANM anunță că temperaturile cresc în mod nefiresc, dar cerul rămâne înnorat, semnalându-se chiar și ploi moderate în cea de a doua parte a zilei. Vântul suflă sesizabil în București, dar temperaturile ating valori situate în 13 și 15 grade Celsius.

Ceața este prezentă în București încă din noapte, temperaturile fiind destul de joase, și se menține până la primele ore ale dimineții.