Evenimentul ZileiPoliticaCoaliția de guvernare nu mai vrea spitale regionale. PSD are o nouă viziune cu privire la sistemul medical

Coaliția de guvernare nu mai vrea spitale regionale. PSD are o nouă viziune cu privire la sistemul medical

Coaliția de guvernare nu mai vrea spitale regionale. PSD are o nouă viziune cu privire la sistemul medical
PSD, liderul coaliției de guvernare, alături de PNL și UDMR, nu mai vede oportună construirea a opt spitale regionale, la nivelul României. Deși proiectul este destul de avansat și a primit susținerea Uniunii Europene – care va asigura finanțarea – social democrații spun că au o altă viziune.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, nu este convins de necesitatea construirii a opt spitale regionale la nivelul României. În opinia sa, sistemul de sănătate ar trebui dezvoltat și în mediul rural.

În acest context, Marcel Ciolacu a menționat că în prima întâlnire a coaliției de guvernare, programată chiar pentru luni, 6 decembrie, ar putea fi luat în discuție acest subiect. El a precizat că renunțarea la investițiile în spitalele regionale este pe lista de discuții în interiorul coaliței.

De altfel, PSD deține și portofoliul de la Ministerul Sănătății, atribuit lui Alexandru Rafila, astfel că va avea un cuvânt greu într-o eventuală dezbatere pe tema oportunității investiției în opt spitale regionale.

„Trebuie aceeaşi abordare ca şi la infrastructură şi în Sănătate. Am avut această discuţie, presupun că mâine (luni, 6 decembrie – n. red.) avem prima şedinţă de coaliţie, fiecare dintre noi avem lucrurile acestea trecute pe lista de discuţii. Nu mai avem voie să nu facem”, a declarat Marcel Ciolacu.

Specialiștii PSD chemați să-și dea cu părerea

Potrivit spuselor sale, o decizie în sensul investițiilor din sistemul de sănătate va fi luată în baza opiniei specialiștilor. În special a celor din PSD. El a opiniat că atât noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, cât și senatorul PSD Adrian Streinu Cercel vor avea un cuvânt greu de spus.

„Nu ştiu dacă abordarea va fi de 8 spitale, acum, după această pandemie. Aştept specialiştii să ne spună dacă e bine să faceţi 8 spitale sau numai patru şi totuşi să vă întoarceţi şi la satul românesc şi să aibă lumea acces la sănătate. Pandemia ne-a arătat, totuşi filozofia s-a modificat puţin. Mi-aş dori ca Rafila, Cercel, oamenii din Sănătate să îşi dea cu părerea ce trebuie făcut”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a mai precizat că, în cazul în care va exista voință politică, această strategie cu privire la cele opt spitale va trebui pusă în aplicare.

„La Cluj am înţeles că nu ştiu ce probleme sunt cu terenul, la Craiova au găsit nu ştiu ce conductă şi se chinuie de doi ani pentru avize de a se monta conducta, la autostradă la Timişoara trecea nu ştiu ce urs care nu există ursul acolo. Ai o voinţă politică, pune-o în aplicare”, a declarat Marcel Ciolacu.

 


Accesează: