Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a anunțat care sunt condițiile de îndeplinit pentru ca echipele să revină la antrenamente, apoi la meciurile oficiale. Sportivii ar trebui să stea 14 zile în izolare înainte de-a participa la ședințele de pregătire. Fiecare club trebuie să aibă acces exclusiv la un hotel, iar sportivi să nu ia contact cu persoane din exterior.

„Toate persoanele NU vor părăsi baza de antrenament, în locația desemnată, cu excepția vizitei medicale obligatorii”, se spune într-un pasaj.

Gică Popescu, președintele echipei FC Viitorul, a anunțat că nu este de acord cu aceste condiții. „Eu am înțeles că recomandări! Dar din ce cunosc, în zilele viitoare, LPF, MTS, FRF se vor întâlni și vor anunța condițiile clare în care se va putea reveni la antrenament, când se va juca. Oricum, toate deciziile trebuie să țină cont de realitatea financiară pe care o traversăm.

Nu poate nimeni să mă oblige să fac așa ceva! Să stau în cantonament cât? Două săptămâni, 5, 7? Cât? Plus de asta, cine îmi plătește mie cantonamentul? După ce că e criză, mai vii și îmi mai pui în spate și cheltuiala aceasta!

Să vină cineva și să spună că trebuie să stăm în cantonament e simplu, dar bani de unde iei? Dacă îmi plătește Federația, da, stau! Câte cluburi credeți că își permit așa ceva? Câte cluburi credeți că au o bază proprie?

Nici măcar noi, Viitorul, nu avem și suntem un club despre care cred că nu puteți să spuneți că n-am investit în infrastructură! Iar un cantonament pe mine m-ar costa peste 100.000 de euro raportat la o lună. E enorm pentru mine. Nu mă poți obliga să am aceste costuri. Lasă-mă să decid eu pe banii mei, nu să decizi tu pe banii mei!”, a spus Popescu pentru gsp.ro.