Claudiu Năsui a declarat că există o singură posibilitate de a ne relua obiceiurile de a merge la cinematograf sau la restaurant, şi anume testarea.  E o variantă pe care o discutăm în acest moment, a declarat ministrul Economiei.
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, spune că testarea rapidă pentru a permite oamenilor accesul în instituții de cultură, restaurante sau la evenimente este o soluție discutată cu colegii săi din Guvern.

În opinia ministrului, dacă ne testăm putem merge în locaţiile menţionate

Claudiu Năsui: „Este și testarea o soluție. E o variantă pe care o iau în calcul, nu o exclud deloc și chiar o discutăm în momentul acesta, să vedem cum poate fi operaționalizată”, a declarat ministrul printr-o intervenție telefonică la un post de televiziune.

Ministrul Economiei a fost întrebat de reporter dacă a găsit soluții pentru deschiderea restaurantelor în această perioadă. Claudiu Năsui a răspus că soluția este vaccinarea: „Ca ministru al Economiei, nu pot decât să sper într-o deschidere cât mai rapidă a economiei, dar cu respectul tuturor normelor epidemiologice”,

Vaccinarea, singura soluţie pentru a relansa economia

Şi continuă: Nu noi facem aceste norme, sunt oameni specializați care înțeleg impactul lor și care au lucrat pe aceste reguli. Ce pot să vă spun este că discut în fiecare zi cu colegii din Guvern modalități în care să putem redeschide în condiții de siguranță și sectorul HoReCa și toată economia”, a declarat ministrul.

„Deocamdată suntem la stadiul de discuție pentru a găsi soluții, atât cu industria, cât și cu Ministerul Sănătății și cu Ministerul de Interne. Dar suntem în plin val 3 și prioritatea Guvernului este să trecem cu bine de acest val 3. Prioritatea a doua este campania de vaccinare, pentru a combate epidemia cât mai repede, pentru că până la urmă, ca soluție durabilă pentru a deschide economia este doar vaccinarea”, a mai spus ministrul în intervenţia de la Digi24.