Robert Bollinger a afirmat, potrivit CNBC, că testarea rapidă și continuarea distanțării sociale va ajuta economia să meargă înainte, dar și și că virusul SARS-CoV-2 nu va dispărea decât în momentul în care va fi găsit vaccinul potrivit. Mai mult de 12.000 de americani și-au pierdut viața din cauza coronavirusului.

„SUA trebuie să se concentreze mai întâi pe testarea mai rapidă și un sistem mai bun de urmărire a contactelor pentru a identifica cine a fost expus la coronavirus înainte de a se concentra asupra redeschiderii națiunii pentru afaceri, a spus Bollinger.

„Cred că aceasta este o problemă majoră pentru noi acum – să extindem cu adevărat accesul la testarea rapidă și să obținem rezultate returnate mult mai repede decât sunt acum. Urmărirea contactelor este crucială pentru identificarea persoanelor cu risc de a se îmbolnăvi de coronavirus”, a mai spus expertul.

Marți, guvernatorul Massachusetts, Charlie Baker, a anunțat lansarea inițiativei COVID-19 Community Tracing Collaborative (CTC), care se concentrează pe urmărirea contactelor pacienților COVID-19 pozitivi confirmați.

„Capacitatea îmbunătățită de urmărire a contactelor este un alt instrument puternic pentru oficialii de sănătate publică și furnizorii de servicii medicale în lupta împotriva COVID-19.

Massachusetts este singurul stat din SUA care implementează acest tip de programare și această inițiativă de urmărire colaborativă va rupe un teren nou în timp ce lucrăm împreună pentru a încetini răspândirea COVID-19”, a spus Baker.

Mai mult, s-au dezvoltat kituri de testare mai rapide, au fost lansate site-urile de testare drive-through și unele spitale au dezvoltat teste interne pentru a diagnostica și trata pacienții.

Aproape două milioane de americani au fost testați începând de marți după-amiază, potrivit proiectului de urmărire COVID.

Peste 12.000 de americani au murit acum din cauza coronavirusului, deoarece pandemia continuă să se răspândească în cele 50 de state.

Numărul deceselor a crescut cu aproximativ 1.799 în ultimele 24 de ore, ducând numărul de victime până la 12.876.