Evenimentul Zilei > Justitie > Clanul care TERORIZEAZĂ Bucureștiul de 26 de ani este din nou VIZAT de o operațiune JUDICIARĂ
Clanul care TERORIZEAZĂ Bucureștiul de 26 de ani este din nou VIZAT de o operațiune JUDICIARĂ

Clanul care TERORIZEAZĂ Bucureștiul de 26 de ani este din nou VIZAT de o operațiune JUDICIARĂ

Polițiștii efectuează luni dimineață percheziții la Clanul Duduienilor, unul dintre cele mai temute clanuri de mafioți din Capitală. Aceștia s-au făcut remarcați prin furturi din trenuri şi autoturisme, prin metoda înţepării anvelopei.

Clanul Duduienilor este una dintre primele grupări mafiote atestate după Revoluție în Capitală. Aceștia și-au extins influența în sectorul 2, mai exact în cartierul Pantelimon. Activitățile acestora sunt legate de furturile din autoturisme și tenuri, cămătărie, șantaj, prostituție și trafic de droguri. În București, Complexul Lebăda era considerat sediul central al grupării, acolo de unde se coordona întreaga activitate infracțională. De asemenea, o parte din interlopi s-a retras în județul Ialomița, comuna Sintești, localitate e unde sunt originari.
Câţiva membri ai familiei ţigăneşti au fost arestaţi în 2007 pentru câteva luni, maximum un an.

Clanul Duduianu a mai avut probleme cu legea în acest an. În februarie 2015, mascații au intervenit în forță peste membri clanului Duduianu. Interlopii băteau pe stradă trecătorii pentru a le lua banii. Patru dintre cei mai tineri membrii ai clanului i-a băgat în alertă pe ofițeri după ce, în mai multe rânduri, au jecmănit pe stradă trecătorii pe care uneori îi și băteau cu bâtele pentru a le lua banii. Au fost reținuți și duși în fața instanței doar trei dintre cei patru pentru că unul este încă minor- Albano, Eduard, și Rocardo Motoi, de 21, 29, și 23 de ani. Tinerele „vlăstare” ale Clanului Duduianutrebuie să se justifice în fața judecătorilor pentru mai multe reclamații făcute pe numele lor. Una dintre plângeri a fost înregistrată în ziua de 24 ianuarie a.c., când poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat, în vârstă de 29 de ani, că, în seara precedentă, în timp ce se afla într-un magazin situat în sectorul 1, a fost bătut de mai multe persoane. Polițiștii i-au identificat atunci pe cei patru iar în urma extinderii cercetărilor, în sarcina acestora, s-a reţinut şi comiterea altor două fapte, de aceeaşi fel, precizează Poliția Capitalei.

Astfel, în data de 4 octombrie 2013, în timp ce se aflau pe o stradă din sectorul 1, doi dintre membrii clanului Duduianu i-au luat unui tânăr de 25 de ani, toți banii pe care acesta îi avea în buzunare. Totodată, la data de 14 ianuarie 2014, în timp ce se aflau pe o stradă din sectorul 4, în urma unor discuţii în contradictoriu, cei patru bărbaţi au bătut t un bărbat şi o femeie cu o bâtă.  În urma perchezițiilor făcute în această dimineață, cei patru au fost duși la sediul Poliției Capitalei. La una dintre adresele la care s-a făcut o percheziție a fost găsită o minoră carea fost dată dispărută de familie în urmă cu mai mult timp. Poliţia Capitalei îi cercetează pe membrii clanului Duduianu pentru tâlhărie în formă calificată şi lovire sau alte violenţe, precum şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pentru că unul dintre ei este minor, doar trei dintre ei au fost reținuți, urmând a fi prezentaţi magistraţilor. Gherghe Văduva, zis Albert, un alt lider, are mandat de 21 de ani şi este dat în urmărire generală pentru omor deosebit de grav. Denom şi Instronom, alţi doi lideri importanţi sunt în libertate.
Segher, un alt membru al grupări, se ocupă cu traficul de droguri. El a fost arestat de mai multe ori. Miltiade Văduva, zis Seif, un alt membru al găştii, care se ocupă de afaceri ilegale cu terenuri şi maşini, mai mult în sectorul 3.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.