Cioloș și-a pus în cap USR-PLUS. Imediat după aflarea rezultatului negocierilor, actualul prefect, Traian Berbeceanu, a transmis un mesaj în care i-a urat succes viitorului prefect.

„Revocarea din funcția de prefect al municipiului București, ca și numirea dealtfel, sunt decizii politice, firești. Am acceptat acestă funcție în urmă cu trei luni, cu multă bună-credință, într-o perioadă deosebit de complicată.

Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aș fi făcut față fără ajutorul vostru, al bucureștenilor, în primul rând, dar și cu sprijinul total al colegilor din Prefectură și al colaboratorilor din toate instituțiile.

Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR – Plus, să fie unul dedicat total cetățenilor municipiului București, să fie o persoană care să respecte și să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune. Îi doresc succes viitorului prefect, oricine va fi să fie!”, a scris Berbeceanu pe pagina sa de Facebook.

Cioloș și-a pus în cap USR-PLUS. Mesajul care a stârnit nemulțumiri

Mesajul lui Berbeceanu a avut ecou. Dacian Cioloș i-a transmis, la rândul său, un mesaj actualului prefect, care a stârnit nemulțumiri în rândul Alianței.

„Am văzut că domnul Traian Berbeceanu și-a luat la revedere de la funcția de prefect, după negocierile politice în care s-a stabilit unde numește prefecți fiecare partid din Coaliția de guvernare. Eu știu că e un om care nu fuge la greu, așa că nu înțeleg unde se grăbește să plece. Lăsând gluma la o parte, situația în care ne aflăm presupune ca în funcții publice cu o responsabilitate mare să fie oameni competenți.

Care au demonstrat că știu ce au de făcut și e nevoie de multe ori și de continuitate. Chiar dacă numirea în funcția de prefect la București revine PLUS, asta nu înseamnă că avem în vedere doar criterii de partid, ci în primul rând urmărim competența și asumarea unor obiective, respectul pentru muncă și empatia”, a scris Cioloș.

Potrivit unor surse politice citate de G4Media, postarea lui Dacian Cioloș a provocat iritare în filialele USR și PLUS.

Potrivit acestora, poziția de prefect al Bucureștiului a fost prima pentru care a optat alianța USR – PLUS, ceea ce arată că este una extrem de importantă, iar păstrarea în funcție a lui Traian Berbeceanu ar semnala că, practic, Capitala rămâne în continuare la PNL.