Berbeceanu, ultimul mesaj în calitate de prefect. Pe cine și-ar dori în locul lui

Berbeceanu, ultimul mesaj în calitate de prefect. Pe cine și-ar dori în locul lui

Partidele din coaliția de guvernare au finalizat negocierile pentru funcțiile de prefecți și subprefecți. Viitorul prefect al municipiului București va fi dat de Alianța USR PLUS. Prin Urmare, Traian Berbeceanu își încheie scurtul mandat.

Berbeceanu, ultimul mesaj în calitate de prefect.

Imediat după ce s-a aflat rezultatul negocierilor, Traian Berbeceanu a transmis un mesaj în care îi urează succes viitorului prefect și că și-ar dori să fie nominalizat de USR-PLUS.

„Revocarea din funcția de prefect al municipiului București, ca și numirea dealtfel, sunt decizii politice, firești.

Ne puteți urmări și pe Google News

Am acceptat acestă funcție în urmă cu trei luni, cu multă bună-credință, într-o perioadă deosebit de complicată.

Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aș fi făcut față fără ajutorul vostru, al bucureștenilor, în primul rând, dar și cu sprijinul total al colegilor din Prefectură și al colaboratorilor din toate instituțiile.

Berbeceanu, ultimul mesaj în calitate de prefect: Îi doresc succes

Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR - Plus, să fie unul dedicat total cetățenilor municipiului București, să fie o persoană care să respecte și să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune.

Îi doresc succes viitorului prefect, oricine va fi să fie!”, a scris Berbeceanu pe pagina sa de Facebook.

Conform noilor reglementări, prefecții și subprefecții redevin demnitari. Ei vor fi numiți din rândul membrilor partidelor politice, începând din acest moment. Premierul Florin Cîţu a făcut anunțul la finalul ședinței de guvern, de miercuri.

Ocuparea acestor funcții presupune existența unor studii universitare absolvite cu diploma de licență.

De asemenea, prefecții și subprefecții trebuie să urmeze un program de formare special organizat de Institutul Național de Administrație. Cei care nu au absolvit acest program au la dispoziție doi ani de la numirea în funcție să o facă. Pot fi prefecți sau subprefecți și parlamentarii care au un mandat întreg.

Prin actul normativ s-a reînființat și funcția de secretar general al instituţiei prefectului. Conform actului normativ, astfel se stabilește „o unitate de abordare” cu modul de organizare şi conducere a ministerelor. Secretarul general va fi înalt funcționar public și va fi subordonat prefectului.