Evenimentul Zilei > Politica > BOMBĂ! Dacian Cioloș este acuzat de PLAGIAT, în aceeași zi în care și-a anunțat proiectul politic
BOMBĂ! Dacian Cioloș este acuzat de PLAGIAT, în aceeași zi în care și-a anunțat proiectul politic

BOMBĂ! Dacian Cioloș este acuzat de PLAGIAT, în aceeași zi în care și-a anunțat proiectul politic

Dacian Cioloș a fost acuzat de plagiat, după ce și-a anunțat noul său proiect politic, Mișcarea România Împreună.

Platforma „Împreună”, înfiinţată în septembrie 2017 din care fac parte mai multe organizații acuză de plagiat partidul care a fost anunțat ca fiind înființat vineri.

Reprezentanții platformei susțin că Dacian Cioloș „a confiscat denumirea” și cer încetarea imediată a folosirii acesteia.

”Platforma Civică pentru drepturi şi libertăţi Împreună denunţă tentativa inadmisibilă de confiscare a denumirii noastre şi constată atât lipsa acută de imaginaţie politică a fondatorilor unui partid care confiscă denumirea noastră de Împreună, cât şi lipsa cronică de legitimitate populară dacă este nevoie ca, pentru înfiinţarea unui partid, să fie confiscată denumirea celei mai largi iniţiative civice din România”, au declarat, vineri seară, reprezentanţii Platformei.

Aceştia vorbesc despre plagiat şi despre confiscarea denumirii. 

„A confisca, aşadar, denumirea unui astfel de fenomen cum este platforma civică pentru drepturi şi libertăţi Împreună – cea mai mare şi profundă formă de unitate a societăţii civile din România – nu reprezintă decât aceeaşi metodă veche de anihilare a oricărei mişcări reale, organice a poporului român doar pentru că ea nu a fost creată în laboratoare ideologice, ci reflectă voinţa profundă, reală şi curată de asociere pentru susţinerea valorilor identitare ale poporului român care îi asigură continuitatea”, se mai arată în documentul transmis de Platforma Împreună.