PSD a declarat că își va menține poziția cu privire la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Oficialii au declarat că partidul va vota în continuare împotriva proiectului de lege legat de desființarea SIIJ.

Marcel Ciolacu a declarat pe data de 8 martie și a subliniat faptul că în condiția în care această decizie va fi luată, PSD o va contesta la Curtea Constituțională a României.

Marcel Ciolacu: secția specială nu trebuie desființată

“Ne menținem punctul de vedere al CSM-ului, aceasta secție specială nu trebuie desființată. Cu alte cuvinte, vom vota împotriva desființării secției speciale. Mai mult, vom face toate demersurile necesare de a ataca la Curtea Constituțională proiectul de lege de desființare, în cazul în care va trece prin Parlament”.

UDMR se opune deciziei lui Ciolacu cu privire la SIIJ

Pe de altă parte, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a precizat, la Prima Tv, că maghiarii vor vota proiectul de lege privind desființarea SIIJ, însă cu amendamentul ca DNA să nu primească din nou competența în anchetarea magistraților, dosarele privind judecătorii și procurorii urmând să fie instrumentate Parchetul General:

„Nu am nicio problemă cu desființarea Secției Speciale. Avem o problemă unde ajung aceste dosare și cine va ancheta pe magistrați, în cazul în care există o problemă. Aici punctul nostru de vedere este ușor diferit față de al colegilor noștri. Nu trebuie să ne întoarcem acolo de unde am plecat (n.r. – dosarele cu magistrați să ajungă la DNA), ci la procurorul general. Nu trebuie să înființezi nicio structură nouă. Nu poți să reduci totul doar la fapte de corupție în cazul magistraților, și atunci să fie la procurorul general, la Ministerul Public. În cadrul Ministerului Public există un departament de urmărire penală și criminalistică, și acolo ar trebui duse aceste dosare, nici la DNA, nici la DIICOT”, a declarat Kelemen Hunor, liderul UDMR.