Liderii organizațiilor județene din zona Moldovei au fost convocați de Marcel Ciolacu la pensiunea Mira, în apropiere de Bârlad, în fieful baronului de Vaslui, Dumitru Buzatu. Convocarea lui Ciolacu i-a vizat pe acei șefi de filiale care nu sunt apropiați de Viorica Dăncilă.

Au fost prezenți, președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, Marian Oprișan (PSD Vrancea), Ionel Arsene (PSD Neamț), Dragoș Benea (PSD Bacău), Dan Nica (PSD Galați), Maricel Popa (PSD Iași), Doina Federovici (PSD Botoșani) și Ioan Stan (PSD Suceava).

Restrângerea pandemiei de coronavirus și relaxarea măsurilor și restricțiilor are ca efect reluarea activității politice la nivelul partidelor. Pe agenda PSD, suspendată de pandemie, se află organizarea congresului pentru alegerea unei noi conduceri, dar și pregătirile pentru cele două campanii de alegeri programate în acest an. Pe lângă acestea, au mai fost adăugate și alte obiective precum răsturnarea Guvernului Orban prin moțiune de cenzură.

Deși s-a dorit a fi o întâlnire discretă,  informațiile și fotografii cu participanții la reuniunea de la Bârlad au apărut aproape imediat în spațiul public, pe rețelele de socializare. Chiar Marcel Ciolacu a postat un scurt mesaj însoțit de o fotografie de grup, de la Bârlad:

„Împreună cu prietenii și colegii mei din Moldova.”