Ciolacu promite un singur serviciu de avizare în toate ministerele

Ciolacu promite un singur serviciu de avizare în toate ministerele Sursa foto:pixabay.com

Premierul României, Marcel Ciolacu anunță o măsură revoluționară pentru administrația centrală. De la 1 iunie, în toate ministerele va exista doar un singur serviciu de avizare.

De la 1 iunie va fi doar un singur serviciu de avizare

Cu un singur serviciu de avizare investițiile se vor face mai ușor, consideră premierul Ciolacu. Noutatea va putea fi constatată de investitori în doar câteva zile, respectiv de la 1 iunie 2024.

CECCAR

Sursa foto: INQUAM_Photos

"Singurul lucru important pe care voi reuși să-l fac până la data de 1 iunie va fi faptul că în toate ministerele va fi un singur serviciu de avizare. Este inacceptabil să te duci într-un minister, cum e la Mediu sau Transporturi, care are în subordine multe autorități și companii, să mergi să iei avize de peste tot.", anunța Marcel Ciolacu, la deschiderea Conferinței internaționale despre inovarea în construcții „Solving the digital puzzle in construction”- INNOCONSTRUCT 2024.

"Normal că toată lumea îl înjură pe ministru, pe bună dreptate. Numai că ministrul nu are nicio legătură cu acest serviciu și atunci un funcționar poate bloca investiții de zeci de miliarde și va exista un singur birou unic în subordinea ministrului, care va răspunde”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Licitații evaluate de inteligența artificială

La conferința despre inovarea în consrucții, premierul României a pledat și pentru realizarea de schimbări în procedurile de licitații, inclusiv prin folosirea instrumentelor pe care inteligența artificială ne-o pune la dispoziție.

"Ne aflăm în epoca în care la o licitație răspunsul se dă în șase luni. Înainte dura doi ani, pentru că anumite comisii trebuie să analizeze fiecare hârtie din dosar, trebuie să duceți zeci de cutii de calcule, când există inteligență artificială, unde cei care concurează trebuie să ducă un simplu stick. Nu trebuie să analizeze nimeni.

Acea inteligență trebuie conectată cu cei care eliberează diplome, cu inginerii, fiindcă informațiile de bază trebuie luate de la dvs, de la mediul universitar, de la constructori, iar răspunsul la o licitație se poate da în cinci minute. Pe urmă cred că o să ia vreo 48 de ore pentru a se pune într-un proces verbal. Dar asta este era în care trăim acum,” arăta premierul Ciolacu.

În caz contrar, arăta premierul Ciolacu, dacă nu vom intra în această dinamică, România nu se va dezvolta, iar politicienii nu vor face decât să ofere explicații despre cum și de ce nu s-a putut face și mai ales, considera premierul României.