Ciocolată de casă în două culori. Rețetă de ruladă, cu portocale și nuci

Ciocolată de casă în două culori. Rețetă de ruladă, cu portocale și nuci Sursa foto: 115579128 © Gajus | Dreamstime.com

Ciocolata este desertul pe placul tuturor. De la mic la mare, toți iubim ciocolată făcută în casă, mai ales dacă gustul ei este unul variat, cu aromă de portocale și nuci. Această combinație era folosită de bunicile noastre și este perfectă pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Ciocolata de casă în două culori, cu nuci și portocale, va fi vedeta pe masa de Crăciun. Copiii și adulții o vor iubi, iar unora le va aduce aminte de gustul copilăriei. Bunicile făceau un preparat asemănător, iar gustul său este senzațional. De data aceasta vă propunem o rețetă de ciocolată de casă sub formă de ruladă, în două culori.

Rețeta de ciocolată de casă cu portocale și nuci este una destul de ușoară, iar timpul de preparare este destul de scurt. Partea cea mai grea este așteptarea, având nevoie de un timp să stea la frigider, pentru a se întări.

Ingrediente:

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru sirop: - 150 ml apă; - 250 g zahăr; - 150 g unt.

Pentru partea albă: - 200 g lapte praf; - o lingură coajă de portocală rasă; - esență de vanilie.

Pentru partea maro: - 185 g lapte praf; - 15 g cacao; - esență rom; - miez de nucă.

Cum preparăm ciocolata de casă în două culori, cu portocale și nuci

Pentru început vom prepara siropul. Apa și zahărul se pun la fiert, la foc mediu. Lăsăm siropul pe foc aproximativ cinci minute, până acesta dă în clocot. Îl dăm deoparte atunci când pe dosul lingurii rămâne o peliculă fină. Adăugăm untul și amestecăm până ce acesta se topește.

Pregătim două boluri pentru a ne apuca de cele două straturi de ciocolată. Punem laptele praf în boluri, apoi adăugăm într-unul coaja de portocală, iar în celălalt cacaua și nuca. Dacă doriți un gust mai pronunțat de citrice, puteți adăuga și coajă de lămâie, nu doar de portocale. Amestecăm ingredientele, apoi facem câte o adâncitură cu mâna în fiecare bol. Turnăm siropul, câte jumătate în fiecare bol, amestecăm și aromatizăm după gust cu esență de vanilie și de rom.

Ungem mâinile cu unt și apoi întindem compozițiile pe câte o bucată de folie alimentară. Le suprapunem, apoi rulăm. Învelim rulada într-o folie alimentară și lăsăm la frigider până se întărește foarte bine. De preferat este să lăsăm ciocolata de casă peste noapte la frigider.

O scoatem când este tare și o tăiem felii. Cu siguranță va face senzație pe masa de Crăciun.

Sfaturi utile pentru această rețetă. Nucile nu le fărâmițați prea tare. Ele pot fi tocate cu un cuțit, astfel să rămână bucăți mai mari. Dacă vă place gustul de citrice, puți opta pentru a toca coaja de portocală în loc să o radeți, astfel având bucăți mai mari în ciocolata de casă.