Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cinismul fără margini al Dr. Moarte în descrierea unei fetițe căreia i-a păcălit verișorul
Cinismul fără margini al Dr. Moarte în descrierea unei fetițe căreia i-a păcălit verișorul

Cinismul fără margini al Dr. Moarte în descrierea unei fetițe căreia i-a păcălit verișorul

Surorile Andrea și Tatiana Bucci au fost deportate, împreună cu familia, în 1944. Au fost încarcerați Risiera di San Sabba, un lagăr de tranzit italiană pentru evrei, înainte de a fi trimiși la Auschwitz în Polonia ocupată de naziști.

Apărând în documentarul Netflix „Anne Frank – Parallel Stories”, surorile au povestit cum, după ce au fost etichetate greșit ca tripleți împreună cu vărul lor Sergio, au fost abordate de un bărbat care era Josef Mengele, cunoscut și sub numele de „Dr. Moarte”.

Mengele a fost responsabil pentru copiii din lagăr, efectuând adesea experimente pe gemeni, iar Andrea (foto) a povestit cum îi păcălea pe copii să se ofere voluntari pentru a participa la studiile asupra „tuberculozei și glandelor limfatice”.

Josef Mengele l-a păcălit pe Sergio să se ofere voluntar, făcând un pas înainte, pentru un experiment, spunându-i că va fi dus să-și viziteze mama.

Îmbrăcat impecabil, Josef Mengele, cu un semn din mâinile înmănușate, arbitrul suprem al vieții și al morții tria prizonierii îngroziți, fie să lucreze, fie să moară în camerele de gazare.

Citește și S-a născut în Sălaj și a fost cobai pentru Mengele

Mulți au fost însă condamnați la o soartă mai diabolică; aceștia au devenit cobai pe masa lui de operație în timp ce-și urmărea misiunea de a clona superoameni arieni cu ochi albaștri.

Majoritatea victimelor sale au murit în dureri groaznice, fără anestezie.

Gemenii

Captivat de ciudățenii, victimele experimentelor medicale ale lui Mengele au fost alese fie pe baza ochilor de culori diferite, a anomaliilor de creștere, cum ar fi gigantism sau nanism, fie că erau gemeni sau țigani.

Gemenii constituiau o fascinație specială pentru el și se estimează că a examinat aproximativ 3.000 – dar doar 100 de perechi au supraviețuit.

Mengele a impregnat odată un gemen cu sperma de la un alt gemen, pentru a vedea dacă va naștegemeni.

Când s-a născut un singur copil, un supraviețuitor a afirmat că a smuls copilul din uterul mamei și l-a aruncat într-un cuptor și s-a îndepărtat.

Mengele și-a luat doctoratul în medicină de la Universitatea Frankfurt, dar și-a folosit cunoștințele în mod bolnav la Auschwitz, unde a efectuat experimente ca medic SS din 1943 până în 1945.

Deși prizonierii transferați în aripa sa pentru a fi studiați au scăpat de camerele de gazare și au fost bine hrăniți, au avut adesea o moarte și mai dureroasă.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric