Evenimentul Zilei > Politica > Cine sunt consilierii noilor europarlamentari români
Cine sunt consilierii noilor europarlamentari români

Cine sunt consilierii noilor europarlamentari români

Noii europarlamentari români aleși pe 26 mai și-au desemnat consilierii, care îi vor însoți pe durata celor cinci ani de mandat. Unii dintre ei s-au regăsit și în mandatele trecute ale europarlamentarilor, alții vin din staff-ul de campanie pe care l-au avut noii aleși să ne reprezinte în Europa. Nume interesante se regăsesc pe lista lumgă a consilierilor aleși de noii europarlamantari. Unii vor consilia în mod egal politicieni din formațiuni diferite, iar alții au fost preluați de la predecesori.

Pentru a-și desfășura activitatea politică la Bruxelles sau Strasbourg, europarlamentarii își pot alege propria echipă de lucru, aceasta fiind remunerată de Parlamentului European cu aproximativ 25.000 de euro pe lună. Fiecare poate avea maxim 3 asistenți acreditați la Bruxelles, Luxemburg sau/și Strasbourg, dar și asistenți locali.

Astfel, fostul premier Mihai Tudose (Pro România) va fi consiliat de Susana Dragomir (care a deținut aceeași funcție și pentru Daciana Sârbu, cât a fost europorlamentar).

Fostul președinte Traian Băsescu a optat pentru Răzvan Hoinaru, fost consilier al europarlamentarilor Oanei Antonescu și Theodor Stolojan (PDL), respectiv asistent parlamentar pentru delegația română a PPE. Acesta a candidat în 2018 din partea partidelor Centre Democrat Humaniste + Christian Democrats & Vlaanders pentru a ocupa un loc de consilier local în Bruxelles. Dacian Cioloș (PLUS) și-a ales-o consilieră pe Cristina Stănculescu, cea care a fondat Europuls alături de Alin Mituță (director de cabinet al lui Cioloș pe vremea când era premier). Echipa sa e completată cu alți cinci experți.

Rovana Plumb (PSD) va fi consiliată de Simina Laicu (medic cardiolog care a lucrat pentru europarlamentarul PSD Gabriela Zoană), Weini LI (consultant al International Finance Corporation, s-a ocupat în trecut de delegația PE pentru relațiile cu China, preluată de la Gabriela Zoană) și Anișoara Matei (care a lucrat în trecut cu europarlamentarul Andi Cristea).

Clotilde Armand (USR) a angajat-o ca și consilier pe Catrinel Trofin, jurnalistă Euronews și fostă candidată USR la alegerile parlamentare din 2016.

Vasile Blaga (PNL) va colabora îndeaproape cu Carmiola Ionescu (fost consilier al europarlamentarului Traian Ungureanu), Alexandru Cosmin Nițu, dar și cu Răzvan Hoinaru de la cabinetul lui Traian Băsescu.

Lista completă cu consilierii noilor europarlamentari poate fi consultată  AICI.

Sursa: România Curată

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.