Evenimentul Zilei > Politica > Cine sunt candidații PSD pentru sectoarele 2 și 3. Se anunță noi alianțe
Cine sunt candidații PSD pentru sectoarele 2 și 3. Se anunță noi alianțe

Cine sunt candidații PSD pentru sectoarele 2 și 3. Se anunță noi alianțe

În cadrul ședinței CexN, social-democrații vor valida candidaturile partidului pentru sectoarele din București.

În ceea ce privește sectoarele 1, 4, 5 și 6, aici vor candida edilii PSD în funcție, în vreme ce la sectoarele 2 și 3 candidații PSD vor fi Neculai Onțanu și Auerlian Bădulescu (foto), au declarat surse din conducerea PSD, pentru Digi24.ro.

Aurelian Bădulescu, actualul viceprimar al Capitalei, va candida la sectorul 3, sector considerat de necâștigat de PSD și PNL. Candidatura lui Bădulescu la sectorul 3 are mai mult scopul de a lovi cât mai puternic, cu un candidat cât mai vocal, în Robert Negoiță, devenit marele dușman al PSD.

Deja Bădulescu a intrat în pielea contracandidatului lui Negoiță. În ultimele postări de pe Facebook l-a criticat dur pe fostul său coleg de partid.

De partea cealaltă, Neculai Onțanu a fost primar al secotrului 2. Este fost membru UNPR, actualmente fondator al partidului ADER (Ader la Democrație Educație și Reconstrucție). De asemenea, Onțanu intrase deja în cursa pentru Primărie, fiind susținut de PPUSL și ADER.

Sursa menționată notează că, potrivit unor sondaje comandate de PSD, Onțanu are un scor asemnănător cu cel al actualului viceprimar, Dan Cristian Popescu, care va candida, cel mai probabil, independent. PSD mizează însă pe voturile pe care le-ar putea câștiga Onțanu de la electoratul social democrat.

În privința votului politic, liberalii le-au luat fața social-democraților, însă PNL nu va avea candidat pentru secotrul 2 și îl vor susține pe acest „front” pe candiatul USR, Radu Mihaiu.

Cei 6 candidați PSD la sectoarele din Capitală vor fi: Daniel Tudorache, Neculai Onțanu, Aurelian Bădulescu, Daniel Băluță, Daniel Florea și Gabriel Mutu.

Alianțe cu partidele mici

Mai mult, PSD dorește să facă alianțe cu toate partidele mici, după ce a eșuat acest demers cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta.

Astfel, sunt luate în calcul alianțele cu ALDE, PPUSL, PER și ADER, partide care deja și-au anunțat candidați pentru primăriile de sector, sau pentru Primăria generală. Un acord cu partidele respective ar prespune retragerea tuturor candidaturilor și susținerea candidaților PSD, precizează Digi 24.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: