Imaginilie cu George Floyd reținut de polițiști și spunând cu nu poate respira, în timp ce un polițist stătea pe gâtul lui, au făcut înconjurul lumii și au stârnit revolte în rândul societății.

Însă, puțină lume cunoaște faptul că imaginile cu nefericitul caz au fost surprinse de o tânără din Minneapolis, iar fata a fost traumatizată atât de incident, cât și de criticile primite după ce înregistrarea a devenit virală.

Este vorba despre Darnella Frazer, în vârstă de 17 ani, care în acel moment mergea la un magazin din apropiere alături de nepotul ei, în vârstă de 9 ani. Fata a văzut cum polițiștii l-au imobilizat pe George Floyd, fapt ce i-a atras atenția și a început să filmeze cu telefonul.

Când Frazer a început să filmeze, Floyd era deja întins pe jos, în timp ce polițistul Derek Chauvin îl apăsa pe gât, și gemea spunând în mod repetat: „vă rog, vă rog, vă rog”. Nu după mult timp de la imobilizarea sa, George Floyd a rostit cele trei cuvinte care au devenit sloganul protestelor: „Nu pot respira”.

„A simțit că trebuie să filmeze. Cumva, mișcarea pentru drepturile civile a renăscut din cauza acelei înregistrări. E cel mai îngrozitor lucru pe care l-a văzut.

A fost foarte emoționant. Era în lacrimi. A trecut printr-o traumă groaznică. A vorbit despre cum de fiecare dată când închide ochii, asta vede. Vede chipul lui George Floyd în timp ce moare. Deschide ochii și imaginile dispar, închide ochii și le vede din nou”, a declarat avocatul tinerei, Seth Cobin.

Avocatul a mai spus că Darnella Frazer este elevă de liceu și că refuză cu orice preț să fie intervievată, fiind traumatizată de acest incident nefericit din Minneapolis. Tot el a afirmat că tânăra ace acum consiliere psihologică și „se simte mai bine”.

Însă, fata a avut parte și de critici, după ce a publicat imaginile pe o rețea de socializare. Mulți i-au reproșat că a stat și a filmat, în loc să acționeze pentru a salva viața lui Floyd.

„Dacă nu eram eu, patru polițiști ar fi avut încă un loc de muncă, provocând alte probleme. Videoclipul meu a ajuns în toată lumea pentru ca toți să vadă și să știe”, le-a răspuns ea.