Lupta pentru funcția de președinte este foarte strânsă. Rezultatele exit-pollurilor, difuzate aseară de televiziuni, au fost neconcludente pentru a anticipa scorul de la prezidențiale. Unele îl dădeau câștigător pe Victor Ponta. Altele, pe contracandidatul său Klaus Iohannis.

Estimările pentru ora 19.00, cu două ore înainte de închiderea urnelor, arătau astfel: exit-poll-ul CURS/ AVANGARDE, difuzat de TVR, îl dădea câștigător pe Klaus Iohannis, cu 51,5% la 48,5%.


REZULTATE EXIT POLL alegeri prezidenţiale 2014, turul II. Află procentele lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis de pe evz.ro


Realitatea TV a prezentat un exitpoll combinat IRES/AVANGARDE (estimări pentru ora 19.30) în care Victor Ponta și Klaus Iohannis erau la egalitate: 50% la 50%.

Rezultatele sondajului IRES, difuzat de Digi 24 îl dădeau câștigător tot pe Klaus Iohannis, cu 50,9% la 49,1%, cu cât era cotat Victor Ponta.

La Antena 3 și România TV, actualul premier a ieșit câștigător. SOCIOPOL îl cota la 50,9%, iar CSCI, la 50,72%.

Numărătoarea partidelor

La închiderea ediției, PSD și ACL puseseră deja în funcțiune numărătorile paralele.

Rezultate cât de cât concludente erau așteptate în cursul nopții. Astfel că va fi nevoie să așteptăm rezultatele acestora.

În primul tur de scrutin, Victor Ponta a obținut 40,44% din voturi, iar Klaus Iohannis, 30,37%.

 

 


REZULTATE EXIT POLL alegeri prezidenţiale 2014, turul II. Află procentele lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis de pe evz.ro


REZULTATE EXIT-POLL TURUL II şi  REZULTATE FINALE ALEGERI PREZIDENȚIALE, pe evz.ro

De asemenea, pe evz.ro poți afla cel mai simplu si rapid rezultatele votului din turul 2 de scrutin al acestor alegeri prezidențiale. Află pe evz.ro cum s-a votat în fiecare județ.

Rămâi pe evz.ro pentru a afla și cele mai importante știri ale acestor zile, declarațiile candidaților, incidentele electorale și rezultate alegeri prezidentiale 2014.

 
 

EVZ îţi prezintă cele mai importante ştiri şi analize despre alegerile prezidenţiale din 2014.  Cel mai bun portal de stiri va transmite in timp real rezultate turului 2 al alegerilor prezidentiale 2014.

EVZ.RO vă prezintă cele mai importante știri despre ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014.