Un bărbat a intrat în stop cardio-respirator şi a murit, vineri, în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde izbucnise un incendiu. Cazul a șocat întreaga țară, mai ales că pare tras la indigo cu cel al lui George Floyd.

Moartea bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti a fost una violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, a declarat, duminică, medicul şef Dan Manu, care a prezentat rezultatele autopsiei.
Duminică, după ore bune de audieri, doi polițiști au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind puși sub acuzare pentru lovituri cauzatoare de moarte.

„Prin ordonanţele procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, astăzi s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a doi suspecţi, ambii agenţi de poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

La audieri, cei doi au încercat să ofere variante, ţine de exercitarea dreptului la apărare. Au fost analizate imaginile, declaraţiile martorilor şi raportul de necropsie în ceea ce priveşte natura şi modul de dispunere a leziunilor”, a delarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Marius Ştefan.

Cei doi poliţişti reținuți duminică sunt Ilie Nicolae Florea şi Daniel Petruţ Drăghici, scriu jurnaliștii de la Libertatea. Potrivit sursei citate, Daniel Petruţ Drăghici a avut un parcurs profesional plin de scandaluri.

La începutul anului curent, Drăghici a fost detașat de la poliția din Ialomița la poliția din Pitești după ce ar fi fost implicat în mai multe scandaluri.

Din funcția de agent la serviciul rutier din Țăndărei, Drăghici s-a făcut ”remarcat” după ce a  amendat un jandarm care se afla într-o misiune de cercetare-documentare. Jandarmul a primit din partea lui Drăghici două amenzi: una pentru staționare cu farurile aprinse, alta pentru că nu avea autorizație pentru folie fumurie pe geamuri.  Jandarmul amendat se afla sub acoperire. Ca urmare acestei gafe, Drăghici a fost sancționat de conducerea IPJ Ialomița cu reducerea salariului cu 20%, pe o perioadă de trei luni.

Un alt scandal în care a fost implicat Drăghici s-a petrecut în urmă cu circa trei ani, când acesta era elev la Școala de Agenți de Poliție din Câmpina. Acesta a ajutat la prinderea unui suspect prin metoda accidentul, dar nu a putut explica de unde au dispărut banii pentru flagrant.