Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine are mai mult de suferit, pe plan psihic, din cauza pandemiei. Ce spun specialiștii
Cine are mai mult de suferit, pe plan psihic, din cauza pandemiei. Ce spun specialiștii

Cine are mai mult de suferit, pe plan psihic, din cauza pandemiei. Ce spun specialiștii

Criza coronavirusului face victime în întreaga lume. Oamenii sunt speriați și panicați de situația în care se află. Unii se tem pentru persoanele dragi, alții și-au pierdut serviciul din cauza acestui virus mortal, fiecare este afectat într-un fel sau altul de COVID-19.

Stările prin care trec acum oamenii sunt diverse, se pot schimba dintr-o clipă în alta, iar aceste lucru nu fac decât să conducă la degradarea treptată a stării psihologice, scrie greatdoc.ro.

Care sunt categoriile de persoane afectate

Persoanele în vârstă, mai ales dacă sunt deja bolnavi. Aceștia au fost atenționați încă de la început că reprezintă cea mai vulnerabilă categorie și se tem pentru viața lor.

Persoanele singure se simt și mai marginalizate odată cu impunerea măsurii de izolare. Cei care au în grijă persoane bătrâne bolnave sau cu handicap pentru că se tem că nu își mai pot îndeplini îndatoririle din cauza restricțiilor impuse de autorități.

Patronii și angajații în cazul în care afacerile au fost închise, iar oamenii au rămas fără loc de muncă, fără venit. Toată lumea se întrebă cât va dura această criză și ce se va întâmpla după aceea.

Persoanele care deja au probleme psihice pentru că stresul și frica nu le fac deloc bine. Cei care au datorii pentru că nu știu ce se va întâmpla cu ei, iar nesiguranța financiară le poate degrada starea de sănătate

Pentru a depăși situația actuală, oamenii sunt sfătuiți să asculte sfaturile care vin din partea autorităților, să apeleze 112 numai dacă nu își mai pot controla stările prin care trec sau se simt rău din punct de vedere fizic, să apeleze la sfaturile unui psiholog și să profite cât mai mult de timpul liber ca să facă ceea ce le place cel mai mult: să citească, să se uite la filme, să se joace cu copiii, să danseze, să facă sport, să se apuce de învățat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: