Evenimentul Zilei > Social > Cinci suspecți, arestați preventiv pentru agresiune sexuală, în Argeș. Trei sunt minori
Cinci suspecți, arestați preventiv pentru agresiune sexuală, în Argeș. Trei sunt minori

Cinci suspecți, arestați preventiv pentru agresiune sexuală, în Argeș. Trei sunt minori

Cinci tineri din județul Argeș, dintre care trei minori, au fost reținuți pentru suspiciunea de a fi agresat sexual o tânără de 17 ani. Instanța a dispus reținerea tinerilor pentru 30 de zile pentru continuarea cercetărilor.

În județul Argeș, cinci suspecţi, dintre care trei minori, au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia de viol după ce au agresat sexual o adolescentă de 17 ani. Anunțul a fost realizat, duminică, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, relatează Agerpres .

Două persoane majore suspectate și trei minore de agresiune sexuală

Persoanele minore arestate au 14 ani, 16 şi respectiv 17 ani. Tinerii majori suspecţi au vârsta de 19 şi 26 de ani.

Comunicatul IPJ Argeș prezintă succint motivul și mobilul agresiunii sexuale care a avut loc pe raza localității Corbeni, județul Argeș. Minora de 17 ani ar fi fost ademenită și constrânsă să întrețină relații sexuale cu cele cinci persoane de sex bărbătesc. Evenimentul a avut loc în noaptea de 18 spre 19 martie 2021.

„Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 18 spre 19 martie, minorul de 14 ani, din Popeşti, judeţul Vâlcea, sub pretextul promisiunii dezvoltării unei relaţii, ar fi ademenit o minoră de 17 ani într-o locuinţă de pe raza localităţii Corbeni, unde ar fi constrâns-o să întreţină relaţii sexuale cu el şi alte patru persoane de sex bărbătesc, din Corbeni”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție a Județului Argeş.

Reținuți pentru 30 de zile de către instanța de judecată

Toți cei cinci tineri au fost reţinuţi inițial pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă. Ulterior, fiind prezentaţi în faţa instanţei, aceasta a dispus arestarea preventivă a celor cinci argeșeni pentru 30 de zile.

Cercetările în acest caz revoltător continuă sub instrumentarea instanțelor locale competente, urmând ca ulterior rezultatele să fie transmise. Tinerii riscă amenzi considerabile și chiar ani de închisoare, fiecare în funcție de gradul de vinovăție și de implicare în această agresiune sexuală. În cazul minorilor, tot instanțele trebuie să se pronunțe care este pedeapsa cea mai adecvată.

Tânăra agresată sexual rămâne însă cu o traumă care ar putea-o urmări pentru întreaga viață. În mod normal, în urma experienței, tânăra adolescentă ar avea nevoie de consultații psihologice  pentru a depăși aceste momente grele și pentru a nu fi afectată de atitudinea socială care ar putea percepe diferit, de la persoană la persoană, dificilul episod din viață.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.