Ciclonul care a răvășit Europa ajunge în România. Vor fi ninsori și vreme rea

Ciclonul care a răvășit Europa ajunge în România. Vor fi ninsori și vreme rea Ciclon. Sursă foto: Chumphon Whangchom | Dreamstime.com

Un ciclon mediteranean va ajunge în România. Acesta va aduce furtuni și vremea rea în mai multe regiuni ale țării. De asemenea, ninsorile și valorile termice scăzute se vor întoarce pentru un anumit interval.

Un ciclon activ în Europa se va apropia în curând de România. Acesta va aduce fenomene ce constau în averse torențiale și descărcări electrice. Mai mult, ninsorile se vor întoarce în mai multe regiuni din țară.

Un nou ciclon lovește România

Acest ciclon mediteranean va afecta România doar cu o periferie, nu cu partea centrală, respectiv cu o intensitate maximă a fenomenelor. Astfel, în intervalul respectiv se anunță ploi torențiale și descărcări electrice, caracteristice sezonului cald, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

vremea

Vreme rea. Sursă foto: Arhiva EVZ

„Vor veni ploi, precipitații, începând de joi seara, joi noaptea și vineri, în regiunile sud-vestice, pe arii mai extinse, poate și prin partea centrală a teritoriului țării noastre. În zona montană înaltă, la altitudini mari, se vor transforma în lapoviță și ninsoare, pentru că acolo vom avea parte de un proces de răcire, cel mai probabil, de la mijlocul săptămânii următoare în toate regiunile, dar se pare că totuși temperaturile tot vor fi mai ridicate decât a avea la această dată”, a precizat meteorologul Alina Șerban.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când se schimbă vremea

Potrivit meteorologilor,  în prezent ne aflăm sub influența unei mase de aer cald. Aceasta va persista și în zilele următoarele zile, valorile termice înregistrate fiind peste cele caracteristice acestei perioade din an.

„Putem spune că avem diferențe, abateri termice, față de un normal al perioadei, de 14-15 grade Celsius, în partea de vest a țării, acolo unde s-au înregistrat maxime de 20 de grade Celsius. Aceste valori se vor înregistra astăzi, dar și mâine, tot în zonele respective, astfel încât în Banat, Crișana, în Maramureș va fi cel mai cald, vom avea temperaturi maxime ce vor atinge 19-20 Celsius sau poate chiar 21 de grade Celsius.”, a adăugat meteorologul.

meteo vremea

Sursă foto: Unsplash

Ciclon mediteranean în România. Ninsori slabe în mai multe regiuni

Prognoza meteo AccuWeather arată că se vor înregistra ninsori slabe în mai multe zone din țară. Valorile termice urmează se scade semnificativ începând din 5 martie. În unele zone se va așterne un strat de zăpadă, iar temperaturile se vor situa sub pragul de îngheț.

Începând cu data de 14 martie, se vor înregistra din nou precipitații sub formă de ninsoare,  maximele ajungând până 7 grade Celsius. Minimele urmează să scadă până la -3 grade Celsius. Valorile termice să vă scăzute se vor menține până la finalul lunii martie.