Evenimentul Zilei > Politica > Chiria unui ministru: 1.000 de euro lunar
Chiria unui ministru: 1.000 de euro lunar

Chiria unui ministru: 1.000 de euro lunar

Guvernul a mărit ieri sumele pe care miniştrii fără domiciliu în Capitală le primesc de la bugetul de stat pentru cazare.

Miniştrii şi funcţiile asimilate, miniştrii delegaţi, viceprim-miniştrii şi miniştrii de stat vor primi de la bugetul de stat, în acest an, maxim 55.000 de lei anual (peste 1.000 de euro lunar), cu 7.000 de lei mai mult decât în prezent, pentru decontarea cazării în imobile RAAPPS dacă nu deţin în proprietate sau coproprietate imobile cu destinaţia de locuinţe în municipiul Bucureşti.

Secretarii de stat şi funcţiile asimilate vor primi pe o perioadă de 3 luni de la data numirii maximum 9.000 lei pentru cazare în condiţii similare, creşterea fiind de 1.500 de lei. Vor beneficia de maxim 4.000 de lei pe an pentru cazare şi magistraţii ÎCCJ, membrii CCR şi şefii Parchetelor şi instanţelor de judecată, printre alţii.

Alte decizii

● Procent de garantare de până la maximum 80% pentru achiziţia de terenuri cu destinaţie agricolă, pentru finanţarea producţiei agricole, piscicole și a investiţiilor în domeniul agricol și cel al acvaculturii. Diferenţa de garanţie va fi asigurată cu terenurile achiziţionate şi/sau alte bunuri. Dobânda este de maximum 2% peste ROBOR, iar comisionul de garantare a fost redus de la 3,8 la 2%. Pentru fiecare fermier plafonul este 3 milioane de Euro.

● A fost evaluat și acreditat un nou domeniu de studii universitare de master: Asistență socială.

● Suplimentarea cifrei de şcolarizare în domeniul preuniversitar: cu 10.000 de locuri pentru învățământul obligatoriu, nivel primar; cu 1.000 de locuri pentru învățământul profesional.

● Noi prefecţi în Dolj (Purcărescu Dan Narcis), Satu Mare (Filip Darius Grațian) şi noi subprefecţi în Alba (Popescu Monica), Brașov (Băncilă Ciprian Marius), Suceava (Boliacu Silvia).

● A fost anulată Hotărârea din 2016 privind achiziţia a 4 corvete multifuncţionale pentru Forţele Navale, ce ar fi urmat să fie construite la şantierul naval din Galaţi. Va fi demarată o nouă negociere şi este „obligatorie” semnarea în acest an a unui contract.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: