Printre titlurile interzise acum de la comercializare figurează acelea care pun în scenă sânge sau cadavre. Jocurile care fac referire la trecutul imperial al ţării sunt de asemenea interzise, precum şi jocurile de noroc.

Simulările de poker şi de mah-jong în vizor

Prezenţa sângelui este deja interzisă oficial în jocurile video vândute în China. Dar editorii au ignorat reglementarea celei mai mari pieţe mondiale  a sectorului respectiv, inclusiv propunând sânge de altă culoare, dar acest truc n-a ţinut mult. Cu toate acestea,  jocurile video violente nu vor fi cel mai rău lovite de această duritate a legii. În fapt, dezvoltatorul Niko Partners arată că 37% din titlurile autorizate de autorităţile locale în 2017, erau doar simulări de poker sau de mah-jong, care intră sub incidenţa noilor restricţii, detaliază BFM TV care relatează informaţia.

Cu aceste măsuri, China vrea să lupte împotriva riscurilor de dependenţă de jocuri, mai ales a celor de noroc, cu bani

Pentru a avea dreptul să pună în vânzare produsele, editorii va trebui să furnizeze un script detaliat şi informaţii asupra măsurilor destinate să lupte împotriva unei practici prea intense, pentru a avea dreptul să-şi vândă produsele.