Evenimentul Zilei > International > Discuția telefonică dintre China și SUA care ar putea schimba soarta Coreei! Ce l-a rugat Jinping pe liderul american
Discuția telefonică dintre China și SUA care ar putea schimba soarta Coreei! Ce l-a rugat Jinping pe liderul american

Discuția telefonică dintre China și SUA care ar putea schimba soarta Coreei! Ce l-a rugat Jinping pe liderul american

Preşedintele chinez, Xi Jinping, a lansat în urma convorbiri telefonice cu omologul său american, Donald Trump, un apel la „reținere” în ceea ce privește Coreea de Nord.

Xi Jinping a precizat acest lucru în contextul în care peste aproximativ zece zile, un portavion al Marinei americane ar urma să sosească în largul peninsulei coreene, potrivit Agerpres.ro

„China speră ca toate părţile să dea dovadă de reţinere şi să se abţină de la orice acţiune de natură să amplifice tensiunile în peninsulă”, a declarat președintele chinez.

Donald Trump a abordat problema Coreii de Nord şi în timpul unei convorbiri telefonice purtate cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, cei doi convenind să continue să preseze Coreea de Nord cu scopul de a reduce tensiunea din regiune. 

„Am convenit să cerem Coreii de Nord să se abţină”, a declarat Abe, care a adăugat că poziția Coreii de Nord reprezintă o gravă ameninţare la securitate nu doar pentru Japonia, ci şi pentru întreaga comunitate internaţională.

Convorbirea telefonică dintre cei doi lideri politici a durat jumătate de oră și vine pe fondul îngrijorărilor la nivel internațional că Republica Populară Democrată Coreeană ar putea demara un nou test nuclear sau balistic marți, cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la înființarea armatei coreene.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News