Chifteluțe mănăstirești. Rețeta măicuțelor de la Schitul Poiana Maicilor

Chifteluțe mănăstirești. Rețeta măicuțelor de la Schitul Poiana MaicilorSursa foto Arhiva EVZ

Chifteluțe mănăstirești din legume. Măicuțele de la Schitul Poiana Maicilor au explicat cum se prepară această rețetă gustoasă de post. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g fasole boabe,
  • 2-3 felii de pâine,
  • 150 g orez,
  • 150 ml ulei,
  • 2 cepe,
  • 5-6 căței de usturoi,
  • 1 morcov,
  • 1 păstârnac,
  • 2 frunze de dafin,
  • mărar,
  • pătrunjel,
  • 50 g făină,
  • sare,
  • cimbru.

Rețetă de chifteluțe mănăstirești din legume

  1. Puneți la fiert boabele de fasole și când jumătate fierte adăugați și morcovul, păstârnacul, ceapa. Condimentați bine cu frunzele de dafin, sare, piper și amestecați bine.
  2. Când toate legumele sunt fierte, scoateți din oală, puneți într-un bol mare și adăugați feliile de pâine, usturoiul pisat, cimbru, mărar și pătrunjel, ambele tăiate foarte bine.
  3. După ce amestecați treceți și prin mașina de tocat. Formați chifteluțele, treceți prin făină și prăjiți în ulei încins.
Chifteluțe de post

Chifteluţe. Sursa foto: Pixabay

Chec aperitiv de post cu legume și ciuperci

Puteți prepara și o rețetă de chec de post cu legume și ciuperci. Această rețetă este foarte gustoasă și sățioasă. Și cei vegani o pot prepara acasă. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kilogram de cartofi,
  • 2 cani mari cu făină,
  • 350 g ciuperci champignon brune,
  • 2 morcovi, ½ de conopidă,
  • 1 ardei roșu, frunze de pătrunjel,
  • 150 ml iaurt simplu de soia,
  • 50 ml lapte de soia,
  • sare,
  • piper,
  • ½ linguriță cu rozmarin uscat,
  • 1 plic de întăritor pentru sosuri (are un gust foarte bun).
chec cu legume

Sursa foto Youtube

  1. Tăiați legumele rondele, apoi opăriți și lăsați să se scurgă pe un șervețel. Apoi, amestecați făina cu laptele, puțină sare și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu.
  2. Omogenizați bine ingredientele și puneți într-o tavă de chec. Lăsați la cuptor 10 minute.
  3. Scoateți apoi tava și așezați legumele în straturi, apoi turnați sosul realizat din iaurtul vegetal, condimente, trei linguri cu făină și întăritorul pentru sosuri.
  4. Puteți să ornați checul cu legume. Introduceți checul în cuptor și lăsați încă 30-45 de minute. Asta este tot. Poftă bună!, potrivit rețeteșivedete.