Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
- Mădălina Sfrijan
- 29 iulie 2024, 08:59
Dovleceii se pot folosi în numeroase rețete, mai ales în perioada verii. Fie că alegi să îi adaugi în ciorbe, sosul pentru paste sau în chiftele, aceștia vor da un plus de savoare. Chiftelele cu dovlecei și brânză sunt ideale pentru sezonul cald și se pot servi cu un sos proaspăt de iaurt și usturoi.
Chiftele din dovlecei și telemea
Dacă vrei să eviți preparatele din carne în timpul verii, această rețetă este ideală. Chiftelele se prepară rapid și se pot servi calde, însă vor fi la fel de gustoase și după ce au stat două zile la frigider. De altfel, acestea vor reprezenta un mic dejun perfect pentru zilele toride.
Vei avea nevoie de trei dovlecei mari, două ouă, o lingură de pesmet, 180 de grame de telemea sau cașcaval și câteva fire de pătrunjel. Dovleceii se taie în două și se îndepărtează partea cu semințe din mijloc.
Mod de preparare
Aceștia se dau pe răzătoare și se scurg de tot surplusul de lichid. Este necesar ca baza pentru chiftele să nu fie apoasă, iar din acest motiv dovleceii trebuie să fie scurși bine.
De asemenea, brânza telemea sau cașcavalul se dau pe răzătoare și se adaugă peste dovlecei. La final, se pun cele două ouă, pătrunjelul tocat și pesmetul.
Chiftele cu dovlecei și telemea. Se servesc cu sos de iaurt
Compoziția se amestecă și se formează chiftelele. Acestea se prăjesc în ulei de floarea soarelui, timp de 2-3 minute pe fiecare parte. În cazul în care compoziția este moale, se poate adăuga puțină făină. Pentru a obține un exterior crocant, acestea se pot trece prin parmezan ras sau pesmet.
Sosul perfect pentru acestea se prepară din iaurt grecesc, usturoi, sare și piper. Totodată, chiftelele se pot servi și cu tzatziki. Pentru a obține un exterior crocant, acestea se pot trece prin parmezan ras.