Cunoscuții sunt șocați de această veste. Di Nicola s-a prezentat la spital cu simptome ușoare, iar medicii i-au transmis că nu are niciun motiv să se îngrijoreze fiindcă organismul său va trece cu bine peste această gripă.

Italianul lucra în Enfield, nordul Londrei, împreună cu mama sa, într-un restaurant al familiei. Giada, mătușa lui Luca, din regiunea Abruzzo, a declarat pentru La Repubblica: „Cam cu o săptămână înainte să moară, Luca a avut febră și o tusă ușoară. Aceleași simptome le-au avut și mama lui, Clarissa, împreună cu Vincenzo, partenerul ei. În numai 24 de ore, situația lui s-a agravat, însă doctorul care l-a vizitat acasă i-a spus că va fi bine, că este o simplă răceală”.

Mama tânărului a chemat paramedicii imediat ce a văzut că băiatul ei are halucinații din cauza febrei. Doctorii au reușit să-l stabilizeze, dar plămânii îi erau atât de afectați încât au cedat după numai trei ore.

Acum, Clarissa și partenerul ei de viață trebuie să intre în autoizolare, la recomandarea medicilor englezi. Conform presei italiene, preluate de Daily Mail, cei doi nu au fost testați și au primit doar recomandări să ia paracetamol pentru scăderea temperaturii.

Cazul lui Luca di Nicola îngrijorează lumea medicală (și nu numai), în condițiile în care se credea că virusul SARS-CoV-2 afectează mai cu seamă persoanele vârstnice. La 19 ani și fără nicio afecțiune cronică, tânărul bucătar italian mort la Londra este un avertisment pentru omenire.