Chec fără zahăr și gluten. Nu îngrașă și are un gust incredibil de bun
- Mădălina Sfrijan
- 21 octombrie 2024, 08:59
Dacă ții dietă sau ai optat pentru un stil de viață sănătos, acest desert merită încercat. O felie de chec preparat în casă poate fi gustarea perfectă pentru orice moment al zilei. În plus, această variantă nu conține gluten sau zahăr.
Chec fără zahăr și gluten
Chiar dacă ai ales să renunți la gluten, zahăr sau alți îndulcitori, te poți bucura în continuare de un răsfăț culinar. Acest chec se prepară în doar câteva minute și poate fi păstrat la frigider timp de o săptămână. Astfel, gustosul desert poate fi ideal pentru pachețelul celor mici sau chiar pentru cei mari.
Ingredientele de care vei avea nevoie:
- 3 banane bine coapte
- 2 linguri cu unt de arahide
- 150 grame de nuci măcinate
- 50 grame merișoare sau stafide
- o jumătate de linguriță de praf de copt
- o lingură de sirop de arțar
- 2 linguri de făină de migdale
Mod de preparare
Bananele bine coapte se decojesc și se zdrobesc cu ajutorul unei furculițe. Peste acestea se adaugă ouăle întregi, siropul de arțar și făina de migdale. Ingredientele se amestecă și se obține o compoziție densă. La final se adaugă untul de arahide, nucile măcinate și merișoarele.
Compoziția omogenă se pune într-o tavă și de introduce la cuptorul încins la 180 de grade. După 35 de minute, deliciosul desert poate fi savurat.
Poți prepara biscuiți dietetici cu aceeași compoziție pentru chec
Dacă preferi varianta biscuiții dietetici, același aluat poate fi folosit pentru un astfel de desert. În plus, în această compoziție mai poți adăuga două linguri de ovăz și o jumătate de pahar cu lapte de cocos. Se dă forma biscuiților cu ajutorul unei linguri, iar deasupra se presară fulgi de migdale sau fructele uscate preferate.
De asemenea, acești biscuiți gustoși vor fi perfecți pentru gustarea de peste zi. Se pot păstra la frigider într-un recipient cu capac.
În acest mod vor fi fragezi mai mult timp.