Evenimentul Zilei > International > Channel 4 recunoaște că a greșit: „PREDICATORUL URII” nu este autorul ATACULUI de la Londra
Channel 4 recunoaște că a greșit: „PREDICATORUL URII” nu este autorul ATACULUI de la Londra

Channel 4 recunoaște că a greșit: „PREDICATORUL URII” nu este autorul ATACULUI de la Londra

Televiziunea britanică Channel 4 a difuzat joi seara informați că teroristul de la Londra ar fi Trevor Brooks, alias Abu Izzadeen.

Informația Channel 4 a fost preluată rapid de presa din Marea Britanie (The Independent, Daily Mirror), dar și de cea internațională (Jerusalem Post, La Stampa).

Însă avocatul lui Trevor Brooks a declarat pentru televiziunea americană ABC că clientul său nu are cum să fie atacatorul de la Londra, de vreme ce este încă în închisoare.

Ulterior, Channel 4 a revenit și el asupra informației, adăugând că fratele lui Trevor Brooks a confirmat că islamistul este încă deținut, în urma unei condamnări pentru terorism.

Abu Izzadeen a fost arestat în noiembrie 2015, în Ungaria, pe când încerca să intre în România.

În mesajul de scuze al televiziunii s-a spus:

„La știrile de seară ale Channel 4, corespondentul șef Simon Israel a citat o sursă care afirma că numele atacatorului de la Westminster ar fi Abu Izzadeen, cunoscut anterior ca Trevor Brooks. Nu a fost adevărat și le prezentăm scuze telespectatorilor noștri.”

Numele lui Izzadeen a fost vehiculat intens și pe rețelele de socializare, în mii de mesaje pe Twitter și Facebook, din cauza asemănării fizice dintre acesta și autorul atacului de joi.