Evenimentul Zilei > Actualitate > CFR Cluj și-a putea pierde „vioara întâi”. Golgheterul Ligii I, dorit de o echipă celebră din Europa
CFR Cluj și-a putea pierde „vioara întâi”. Golgheterul Ligii I, dorit de o echipă celebră din Europa

CFR Cluj și-a putea pierde „vioara întâi”. Golgheterul Ligii I, dorit de o echipă celebră din Europa

Atacanul George Țucudean, golgheterul la zi al Ligii I Betano (cu 16 reușite), e la un pas de a se despărți de CFR Cluj, dar din vară.

În iarnă, pe numele atacantului în vârstă de 27 de ani a venit o singură ofertă, de la Rapid Viena. Însă, potrivit Digi Sport, chiar dacă mutarea nu s-a realizat în atunci, Țucudean ar putea ajunge în Austria în vară, la gruparea unde mai activează și Andrei Ivan.

Rapid Viena a făcut o ofertă concretă. A fost o discuție și cu Nantes, dar cei de acolo nu au făcut nicio ofertă concretă. Cu Rapid Viena nu s-a concretizat pentru că oferta nu a fost pe placul celor de la CFR, dar nici oferta financiară pentru George nu a fost una așa cum își dorea el. Lucrurile rămân deschise pentru la vară”, a anunțat Adrian Pigulea, impresarul lui George Țucudean, la Digi Sport Matinal.

Sursa citată a mai anunțat că, în iarnă, Rapid Viena le-a oferit celor de la CFR Cluj suma de 1,5 milioane de euro în schimbul internaționalului român și un salariu de 400.000 de euro pentru jucător.

Mai mult, Țucudean ar fi putut ajunge și în liga nord-americană (MLS), la New York City FC, unde evoluează și Alexandru Mitriță, dar transferul lui la o echipă mai puternică a fost împiedicat și de fair play-ul financiar impus de UEFA.

Sincer să fiu, au fost multe discuții, cu foarte multe echipe. George a fost propus în campionate puternice precum Franța, Italia, Austria, Elveția, chiar și MLS. Perioada de transferuri din iarnă a fost puțin atipică, datorită criteriilor financiare care le-au fost impuse echipelor.

Echipele care au fost interesate de George erau în imposibilitatea de a plăti sume mari, pentru că nu puteau fi într-o balanță echilibrată și astfel nu ar fi respectat fair play-ul financiar”, a mai spus Pigulea.