Evenimentul Zilei > Sport > CFR Cluj are un nou președinte. A venit alături de Dan Petrescu
CFR Cluj are un nou președinte. A venit alături de Dan Petrescu

CFR Cluj are un nou președinte. A venit alături de Dan Petrescu

În urma cutremurului de săptămâna trecută de la CFR Cluj, acum lucrurile încep să se așeze în Gruia. Organigrama clubului a fost schimbată de patronul Nelu Varga, din rădăcini. Alături de antrenorul Dan Petrescu, care va semna marți, următorul președinte va fi Dani Coman, „furat” de la Hermannstadt.

Dani Coman, în prezent președinte la Hermannstadt, a fost convins de patronul Nelu Varga și va conduce campioana României. Coman lasă clubul sibian pe locul secund în Liga 2, fără înfrângere și la egalitate de puncte cu liderul CSA Steaua și cu Concordia Chiajna.

Răzvan Zamfir, Bogdan Mara și Marius Bilașco vor face și ei parte din conducerea „feroviarilor”, în posturi de directori sportivi. Cel din urmă fusese la rândul său luat în calcul pentru postul de președinte.

Dan Petrescu va conduce trei sezoane echipa alb-vișinie

Discuțiile purtate luni dimineață la stadionul CFR-ului, între patronul Nelu Varga și Dan Petrescu, au fost productive. „Bursucul” va semna un contract cu CFR Cluj care se va întinde pe 3 sezoane. Acordul ar urma să fie parafat astăzi.

Petrescu, alături de care CFR a câștigat titlul în 2018, 2019 și 2020, îi ia locul lui Marius Șumudică, cel care a fost demis după înfrângerea suferită joi cu Steaua Roșie Belgrad, 1-2. În campionat, palmaresul lui Șumi era imaculat: șase victorii din tot atâtea partide, scrie gsp.ro.

Nelu Varga, patronul lui CFR Cluj, l-a dat afară, saptămâna trecută, pe antrenorul Șumudică, după ce echipa nu a obținut succesul dorit în Europa. Când a ajuns la baza de pregătire, Șumudică a avut parte de o surpriză neplăcută. Antrenorului nu i s-a permis să intre, după ordinul dat de patronul clubului.

Șumudică aproape de a lua, din nou, drumul Turciei

Marius Șumudică se află pe lista celor de la Adana Demirspor, formație nou promovată în prima ligă a Turciei, iar un prim pas pentru o colaborare între cele două părți tocmai a fost făcut.

Concret, Adana Demirspor a anunțat pe căile oficiale de comunicare că a ajuns la un acord cu Samet Aybaba pentru rezilierea contractului, astfel că postul de antrenor principal al echipei a rămas vacant.

Apariția lui Marius Șumudică pe lista celor de la Adana Demirspor este oarecum firească, ținând cont că antrenorul tocmai a devenit liber de contract, iar imaginea sa în Turcia este bună.

Marius Șumudică a antrenat în Turcia la Kayserispor, Gaziantep și Rizespor, iar pe băncile primelor două echipe a obținut rezultate apreciabile.