“Măsuri pentru asigurarea protecţiei călătorilor pe perioada stării de urgenţă şi asigurarea mobilităţii angajaţilor din sectoarele publice sau private unde activitatea nu se poate desfăşura de la domiciliu. Pentru a veni în sprijinul călătorilor noştri, CFR Călători analizează în permanenţă cererea publicului, gradul de ocupare a trenurilor şi modul în care acestea se modifică pe anumite intervale orare şi zile ale săptămânii.

Ca urmare a deciziilor autorităţilor abilitate, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, au fost identificate reduceri mari ale cererii pe anumite relaţii de transport, dar şi creşteri pentru anumite perioade care nu erau solicitate până acum. Astfel, anumite trenuri care circulau doar în weekend, au fost extinse la nivelul întregii săptămâni, iar pentru zilele de lucru, CFR Călători a introdus garnituri suplimentare la noile ore de vârf, pentru a veni în sprijinul navetiştilor şi a companiilor cu program decalat”, se menţionează în comunicatul remis, potrivit Agerpres.

Lista cu trenurile suplimentare

Pe lista trenurilor suplimentare introduse zilnic pentru a veni în sprijinul navetiştilor şi a angajaţilor companiilor cu program decalat se află: R 4071 (Zalău Nord – Jibou, din 16 martie),

R 4076 (Jibou – Zalău Nord, din 16 martie),

R 4365 (Zalău Nord – Jibou, din 16 martie),

R 4705 (Dej Călători – Cluj Napoca, din 16 martie),

R 546 (Bacău – Piatra Neamţ, din 20 martie),

R 5466 (Piatra Neamţ – Bacău, din 20 martie),

R 3533 (Braşov – Sighişoara, din 30 martie),

R 4517 (Braşov – Siculeni, din 30 martie),

R 4519 (Braşov – Siculeni, din 30 martie),

IR 1577 (Bucureşti Nord – Galaţi, din 30 martie) şi IR 1630 (Braşov – Bucureşti Nord, din 31 martie).