Evenimentul Zilei > Social > Cercetătorii au descoperit cum trebuie luate medicamentele pentru a ameliora durerea mai rapid
Cercetătorii au descoperit cum trebuie luate medicamentele pentru a ameliora durerea mai rapid

Cercetătorii au descoperit cum trebuie luate medicamentele pentru a ameliora durerea mai rapid

Dacă simți durere, în general, tinzi să iei o pastilă care să te scape de acea problemă, dar experții au avertizat că modul în care sunt luate analgezicele ar putea avea un impact negativ asupra stării de sănătate.

Medicii din SUA au spus că modul în care ești poziționat ar putea face diferența dintre ameliorarea rapidă și continuarea durerii. Cercetătorii de la Universitatea John Hopkins au descoperit că este mai eficient să stai întins pe partea dreaptă atunci când iei medicamente.

În timp ce administrarea de pastile este o practică ușoară, ei au descoperit că s-ar putea să nu fie cea mai eficientă modalitate de a scăpa de durere- în special pentru pacienții care sunt bătrâni sau imobilizați la pat.

Cât de eficient este medicamentul depinde de ingredientele și de mediul stomacului odată ce ajunge în tractul gastrointestinal – care este locul în care alimentele și lichidele circulă atunci când sunt digerate. Medicii s-au uitat la cât de bine trec ingredientele active din analgezice prin pilor și ajung în duoden – prima parte a intestinului subțire.

Sursa: Arhiva EVZ

Rajat Mittal de la Universitatea John Hopkins a explicat: „Administrarea orală este surprinzător de complexă, în ciuda faptului că este cea mai comună alegere pentru administrarea medicamentelor. Când pilula ajunge în stomac, mișcarea pereților stomacului și fluxul de conținut în interior determină viteza cu care se dizolvă. Proprietățile pilulei și conținutul stomacului au un rol important.”

Absorbția medicamentelor

Autorii au explicat cum contracțiile stomacului pot induce presiune – făcând pilula să se miște în organism. Mittal a adăugat că acești factori duc la rate diferite ale rapidității cu care sunt absorbite pastilele.

Dr. Deepak Ravindran, lider clinic la Spitalul Royal Berkshire, a spus că există o legătură între starea mentală a unei persoane și durerea fizică. El a explicat că a te concentra pe lucruri precum respirația și atenția ar putea ajuta la atenuarea durerii, potrivit The Sun.