Evenimentul Zilei > EVZ Special > Celebru fotbalist român, cu armele la cap. S-a întâmplat la aeroport
Celebru fotbalist român, cu armele la cap. S-a întâmplat la aeroport

Celebru fotbalist român, cu armele la cap. S-a întâmplat la aeroport

În perioada în care evolua pentru Universitatea Cluj, Adrian Cristea și-a creat probleme înaintea unui cantonament. La bază a stat propriul pașaport.

Fostul fotbalist Adrian Cristea a fost protagonistul unei întâmplări incredibile, din cauza unui pașaport. Se întâmpla în perioada în care îmbrăca tricoul echipei Universitatea Cluj. „Prințul” a avut probleme în 2011, atunci când plecase cu gruparea ardeleană într-un cantonament în Turcia. Necazurile au început în România, pentru că mijlocașul își uitase pașaportul acasă și a constatat acest fapt abia la aeroport.

„S-a dus acasă, a luat paşaportul, l-a dat delegatului, n-a fost nici o problemă pînă s-a ajuns în Turcia. Nimeni n-a băgat însă de seamă ce urma”, a povestit un prieten al lui Cristea pentru gsp.

Copilul a vrut să se joace cu pașaportul

Clujenii au ajuns în Turcia, dar au constatat că nu pot părăsi aeroportul din Antalya. Și asta pentru că Adrian Cristea blocase procesul vamal, din cauza propriului pașaport.

„Erau trei cu armele îndreptate spre el, de parcă era criminal. Ce-ai făcut, mă, de te-au luat aştia?!, s-au impacientat oficialii clubului, dar Adrian dădea nedumerit din umeri. Când colo, unul dintre poliţişti, cu o faţă fioroasă, i-a arătat delegatului paşaportul lui Cristea. Al nostru se uită la document şi pufneşte în râs. Nici nu se vedea faţa fotbalistului, era mânjit tot cu marker negru. A povestit atunci Adrian: Păi da, fiindcă plângea fiică-mea de se cutremurau geamurile, i-am dat paşaportul să se joace cu el.

Adrian Cristea: „Mi-a făcut ochii negri”

Nu mai ştiam ce să fac ca s-o liniştesc. Ea s-a cuminţit, dar abia apoi am observat că a desenat pe paşaport. Mi-a făcut ochelari negri, în jurul ochilor, şi urechi mari. Ce să mai fac acum?!”, a povestit prietenul lui Adrian Cristea.

„Se uita ăla la paşaport, apoi la Cristea, apoi iar la document, iar la Cristea. Un altul îi explica povestea în limba lor. L-a studiat şeful, după care se uită uşor nedumerit la Adrian şi-i zice: Hmm, you’re stupid! Very stupid!

După vreun sfert de oră l-au eliberat pe Cristea. Care n-avea nici o teamă. Omul ăsta o să trăiască 100 de ani. N-are nici un stres. L-au pus la revenirea în ţară să-şi facă alt paşaport, ăla nu se mai putea folosi”, a mai povestit prietenul lui Cristea.