Evenimentul Zilei > Monden > Cele mai de neînțeles melodii din istoria muzicii. Creațiile bizare, care sunt considerate cele mai proaste piese
Cele mai de neînțeles melodii din istoria muzicii. Creațiile bizare, care sunt considerate cele mai proaste piese

Cele mai de neînțeles melodii din istoria muzicii. Creațiile bizare, care sunt considerate cele mai proaste piese

Uneori, o melodie va deveni populară și va prelua undele de radio fără niciun motiv vizibil. În unele cazuri, melodia pare să fie popular, în ciuda faptului că nu transmite un mesaj special. Totuși, există și melodii care par compuse doar pentru a enerva ascultătorii.

Popularitatea nu determină valoarea unui cântec. Unele dintre cele mai mari cântece din istorie nici măcar nu au depășit primele zece topuri ale revistei Billboard. Acest lucru nu înseamnă că toate melodiile care se află în fruntea topurilor transmit un mesaj.

Există loc în lumea muzicii pentru toate genurile. Asta nu înseamnă că fiecare single de top înregistrat vreodată și-a câștigat locul acolo. Așadar, au fost compuse melodii care nu au făcut decât să supere ascultătorii.

Wannabe – The Spice Girls

Nimeni nu a înțeles cum aceasta melodia le-a lansat cariera celor din The Spice Girls. Cu toate că piesa este distractivă, motivul pentru care acesta s-a descurcat atât de bine este că era atât de diferită de oricare alta din scena muzicală de la acea vreme.

Versurile și dansul au fost considerate oribile de ascultători. Cu toate acestea, melodia a lansat cariera celui mai bine vândut grup de fete din toate timpurile.

Just Lose It – Eminem

Chiar și artiștii talentați pot crea melodii care te fac să vrei să-ți tai urechile. Este cazul și lui Eminem cu melodia Just love it. Artistul a vrut să demonstreze că poate scoate o melodie groaznică și să facă din ea un hit și a reușit.

Asta nu schimbă faptul că acesta este, probabil, cel mai rău lucru care s-a întâmplat cu rap-ul. Cu toate acestea, piesa a primit nominalizarea pentru pentru cel mai bun videoclip rap de la MTV Video Music Award.

I’m Too Sexy – Right Said Fred

În cazul acestei piese întrebarea nu este cum a devenit populară această melodie, ci cine a permis ca această piesă să fie compusă. Este o melodie pur și simplu groaznică din toate punctele de vedere.

A fost single-ul de debut auto-lansat al lui Right Said Fred. A ajuns pe locul unu în cinci țări (inclusiv SUA) și pe locul 20 în încă șapte. Artistul a precizat că atunci când a scris piesa s-a simțit mult prea sexy și acesta a fost punctul de pornire.

Safety Dance – Men Without Hats

Melodie a fost inspirația pentru această listă. Piesa celor de la Men Without Hats a fost compusă de solist după ce a fost dat afară dintr-un club pentru modul în care a dansat.

Piesa a intrat în top 50 din Canada în februarie 1983, ajungând pe locul 11 pe 14 mai. „The Safety Dance” a fost lansat în SUA pe 16 martie, dar nu a intrat în topurile americane timp de câteva luni. Acum se înțelege de ce nu foarte multă lume vorbește despre muzica canadiană.

Macarthur Park– Richard Harris

Este foarte greu de luat în serios o piesă în care nu înțelegi versurile. Acesta este și cazul melodiei Macarthur Park. În versurile acestei melodii, iubirea este asemănată cu o pereche de pantaloni în dungi.

Lucrul trist este că în ceea ce privește ritmul melodiei, acesta este de fapt foarte bun și bine lucrat. Totuși, cu aceste versuri este greu de ascultat într-un mod serios, potrivit Wordoffemale.ro.