Evenimentul Zilei > Social > Cele mai ciudate obiecte confiscate din aeroport! Autorităților nu le-a venit să creadă
Cele mai ciudate obiecte confiscate din aeroport! Autorităților nu le-a venit să creadă

Cele mai ciudate obiecte confiscate din aeroport! Autorităților nu le-a venit să creadă

Călătoria cu avionul vine la pachet cu un bagaj de mână destul de limitat. Pasagerii au uitat de regulile aeroportului, iar autoritățile au fost nevoite să confiște cele mai neobișnuite lucruri. Topul celor mai ciudate obiecte!

Pasagerii au înțeles că nu poți lua o sticlă cu apă de afară în avion, dar au încercat să ascundă o serie de obiecte ciudate. Administrația pentru Securitatea Transporturilor întocmește anual o listă cu cele mai neobișnuite articole confiscate în aeroporturi, pentru a crește gradul de conștientizare.

„Ofițerii noștri au găsit niște obiecte cu adevărat neobișnuite”, a precizat TSA. „Au muncit din greu pentru a păstra siguranța călătoriei în aer”, a continuat Administrația.

Topul celor mai ciudate obiecte aduse în aeroport

Printre cele mai ciudate obiecte găsite la pasageri se află :gloanțe ascunse într-un deodorant, un pistol antic cu țeavă lungă, burrito cu metanfetamină, o centură care ascunde o armă de foc .

Top 6 cele mai neobișnuite obiecte:

6. Un sâtar.
5. Un spray pentru urs
4. Macete
3. Artificii
2. Suport pentru sticla de vin care arată ca un pistol
1. Un ferăstrău cu lanț.

Un alt obiect straniu a șocat autoritățile în anul 2020. Un pasager a venit cu un pui de rechin plutind într-un borcan, în care era conservant.

Substanța chimică a fost considerată un material periculos și, ca atare, nu i s-a permis pasagerului să zboare cu puiul de rechin”, a spus TSA într-un comunicat.

Administrația pentru Securitatea Transporturilor a reamintit o parte din lista obiecteleor interzise: arme, cuțite, dispozitive de autoapărare, cum ar fi spray-ul cu piper, și orice replici ale acestor articole în avion. Înainte de următorul zbor, consultă regulile TSA.

Românii, cei mai ingenioși pasageri

În aeroportul din Timişoara, angajații SRI au găsit la mai mulți pasageri români ciocane de bătut şniţele, cătuşe cu blăniţă, pistoale, cuţite de toate dimensiunile, spray-uri lacrimogene şi chiar cuie sau lopăţică pentru tort.

„Cetăţenii cu mai puţină educaţie de călătorie duc truse de cuţite, fierăstraie. Există o procedură prin care se reţin şi se depozitează urmând să fie returnate. Practic, puţini le mai cer înapoi. Doar după cele de valoare vine cineva. Teoretic, procedura prevede că după un anumit timp în care nimeni nu vine nimeni să le revendice, trebuie distruse. La un moment dat ne-am gândit să facem o expoziţie”, a declarat directorul Aeroportului Traian Vuia din Timişoara, Dan Idolu, potrivit Impact.