Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Țiriac și-a luat avion de 2 milioane de euro, special pentru noul său domeniul de vânătoare din inima Africii
Exclusiv. Țiriac și-a luat avion de 2 milioane de euro, special pentru noul său domeniul de vânătoare din inima Africii

Exclusiv. Țiriac și-a luat avion de 2 milioane de euro, special pentru noul său domeniul de vânătoare din inima Africii

EVZ a dezvăluit în exclusivitate care a fost cea mai recenta achizitie a unuia dintre cei mai bogati români, Ion Țiriac. Miliardarul a cumpărat o rezervație naturală în Namibia, Africa. Și, pentru că proprietatea are și o pistă de aterizare, omul de afaceri a mai scos două milioane de euro din buzunar pentru un avion.
  • 5,5 milioane de euro a plătit milionarul român pentru o exclusivistă proprietate din Namibia, cu un resort de lux
  • Țiriac a mai cheltuit două milioane de euro pentru mărirea unui lac natural, unic în zonă, unde vin să se adape animalele sălbatice
  • Omul de afaceri a mai făcut și o altă achiziție, despre care Evz a aflat: a cumpărat și un avion Cessna Grand Caravan, pe care ar fi plătit, potrivit surselor noastre, alte două milioane de euro
  • Toate achizițiile și indiciile, duc la o concluzie. Țiriac se pregătește să mute celebra și controversata vânătoare de la Balc, tocmai în inima Africii

Tranzacția a fost făcută anul trecut, în plină pandemie, când Ion Țiriac a cumpărat impresionanta proprietate de la un cuplu e elvețieni. De atunci, milionarul a petrecut cam jumătate din timpul scurs până acum în Africa, în ultima vreme însoțit fiind de noua sa prietenă.

Omul de afaceri  deține o companie aviatică privată, fiind unicul operator charter de pe piața românească, specializat în servicii VIP și călătorii în interes de afaceri. Țiriac deține trei avioane și un elicopter, a căror valoare totală este etimată la 120 de milioane de euro. Totodată, omul de afaceri dispune și de o bază fixă, dar și de un terminal propriu. Asta nu l-a împiedicat să achiționeze un nou aparat de zbor, special pentru proprietatea din Namibia care are, potrivit surselor noastre, și o pistă de aterizare.

Este vorba despre un avion Cessna 208 Grand Caravan, o aeronavă construită pentru a rezista într-un mediu accidentat, oferind în același timp confort maxim. Cu o capacitate mare de sarcină utilă, uși mari, ferestre și cabină, pe lângă aripa înaltă care oferă o vizibilitate superioară, această aeronavă este o alegere populară pentru tururile aeriene. Este potrivit atât pentru transportul de pasageri, cât și pentru transportul de marfă. Echipat cu radar meteo, acesta este un avion pentru orice vreme, zi și noapte.

Suma pe care Ion Țiriac ar plătit-o pentru noul avion este de 2 milioane de euro.

Țiriac își pilotează singur avioanele, pentru că deține un brevet de foarte mulți ani. A fost pilot chiar și pentru Simona Halep. Miliardarul se laudă cu cel mai performant avion existent în România, un Bombardier G5000, pe care l-a achiționat cu suma de 30.000.ooo. Aeronava are o autonomie de zbor de aproape 11.000 de kilometri și atinge 900 de km/h.

Investiție de aproape zece milioane de euro pentru noul său vis

Wabi Game Lodge, resortul pe care Ion Țiriac l-a cumpărat de la cuplul de elvețieni a costat 5,5 milioane de euro și dispune de opt cabane elegante, fiecare cu baie proprie, dormitor, living și verandă, dar există, de asemenea, două unități de lux, independente de bungalouri,  La Wabi există și o piscină, dar și o zonă special amenajată de unde oaspeții pot admira spectaculosul apus african.

Punctul forte al proprietății este însă lacul natural, catre atrage la adăpat toate animalele sălbatice din zona. Sunt girafe și zebre, leoparzi, rinoceri și hipopotami, bivoli și antilope, dar și păsări exotice din nenumărate specii. Prima investiție pe care milionarul român ar fi făcut-o la proprietate a fost să înceapă lucrări de mărire a lacului, lucrare care care i-a scos din conturi alte 2 milioane de euro.

Achiziția avionului, plus alte lucrări de reamenajare pe care le-a început în zonă, ridică suma pe care Țiriac o cheltuie pentru a-și vedea visul cu ochii la aproximativ zece milioane de euro.

Cum a ales Ion Țiriac tocmai Namibia

Ăn luna mai a anului trecut, la scurt timp după ce a fost declarată starea de urgență, Ion Ion Țiriac l-ar fi trimis pe tatăl său în Namibia, pe un platou, la peste 2.500 de metri, scria la vremea respectivă Capital.

Potrivit jurnalistului Victor Ciutacu, citat de aceeași publicație, miliardarul se afla la vânătoare împreună cu nişte parteneri de afaceri. ”Domnul Ţiriac ajunge de regulă în Africa la vânătoare. E de vreo săptămână şi ceva împreună cu nişte parteneri de afaceri. Problema domnului Ţiriac este că aeroportul din Namibia este închis din cauza coronavirusului. Românii au fost cei care au adus coronavirusul în Namibia, motiv pentru care namibienii nu sunt foarte cooperanţi şi nu simt nevoia să deschidă aeroportul nici măcar pentru un zbor de urgenţă operat cu avionul domnului Ţiriac. Înţeleg că se fac nişte demersuri la nivel de Minister de Externe, de ambasadă, a dezvăluit Victor Ciutacu la vremea respectivă.

Timpul prelungit pe care miliardarul român l-a petrecut în țara africană i-a adus și ideea de a investi acolo, astfel că, la scurt timp, a fost încheiată tranzacția pentru achiziâionarea domeniului.

Dincolo de pasiunea sa, Țiriac are în plan, potrivit informațiilor obținute de EVZ să mute evemimentul anula de la Balc, organizat pentru milionarii lumii, la Wabi Game Lodge, în Nabibia, loc unde oaspeții săi pot vâna, în loc de mistreți, antilope, zebre, bivoli, lepoarzi sau struți.

 

 

 

 

 

 

 

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: