Exclusiv. Ion Țiriac dă mistreții de la Balc pe zebrele și leoparzii din Namibia. Miliardarul a cumpărat în secret un super-domeniu de vânătoare exclusivist VIDEO

Exclusiv. Ion Țiriac dă mistreții de la Balc pe zebrele și leoparzii din Namibia. Miliardarul a cumpărat în secret un super-domeniu de vânătoare exclusivist VIDEO

Evenimentul Zilei a intrat în posesia unor informații exclusive despre unul dintre cei mai bogați români, Ion Țiriac. Personaj extrem de discret când vine vorba despre viața personală, dar și de afacerile lui, milionarul a reușit să țină secretă informația timp pe aproape un an. Până acum...

  • Achiziția a fost făcută, potrivit surselor noastre, anul trecut, în plină pandemie.
  • Suma plătită de Ion Țiriac foștilor proprietari, o familie de elvețieni, este de 5,5 milioane euro
  • Omul de afaceri a mai investit alte 2 milioane de euro în extinderea unui lac natural din zonă
  • Resortul se numește Wabi Game Lodge și are piscină, opt bungalouri și două vile luxury pentru oaspeți 
  • Se organizează safari-uri în care se vânează animale mari, dar și leoparzi, zebre și antilope 
  • Afaceristul român petrece mult timp în Namibia, alături de noua sa iubită și se zvonește că va dori să mute acolo faimoasa și controversata vânătoare de la Balc

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Rezervația naturală privată, pe teritoriul căreia se află și o fermă, dar și un impresionant resort, a fost cumpărată de Ion Țiriac de la o familie de elvețieni, Mark și Christine, cei care au deținut-o și au administrat-o în ultimii ani iar suma pe care a plătit-o miliardarul român numai pentru achiziția domeniului de ridică la 5,5 milioane de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Locul este unul fabulos și, potrivit informațiilor noastre, Ion Țiriac petrece destul timp, în ultima vreme, la luxosul resort, împreună cu noua lui parteneră de viață, cea alături de care a fost fotografiat în urmă cu trei luni. 

Un loc istoric și un punct strategic

Podișul Waterberg, acolo unde se afla rezervația, a fost locul unuia dintre punctele de cotitură majore din istoria Namibiei. Aici, la poalele dealurilor, poporul Herero și-a pierdut ultima și cea mai mare bătălie împotriva forțelor coloniale germane la începutul secolului.

Resortul achiziționat de Ion Țiriac se numește Wabi Game Lodge,  iar zona este declarată de oficialitățile namibiene, una ”fără malarie”. Este amplasată la marginea unei albii de râu uscate, mărginită de arbori Camelthorn și deține ceea ce, pentru orice organizator de safari reprezintă o mină de aur - un lac unde toate animalele sălbatice vin să se adape. Iar fauna este una spectaculoasă.  Iată ce scrie în prezentarea resortului:

”Fie că sunteți fermecat de eleganța antilopei sau de robustețea rinocerului și a hipopotamilor, abundența faunei sălbatice va impregna impresiile Africii atemporale, unde natura trăiește în armonie perfectă. Ferma noastră este situată pe impresionantul platou Waterberg unde trăiesc specii rare, cum ar fi rinocerul alb, sabelul, Nyala, bivolii de apă, hipopotamii, roanul, lechwe roșu și multe altele care cutreieră libere prin sălbăticie.”

Se pare că unul dintre primele lucruri pe care miliardarul român le face la Wabi este să mărească suprafața lacului unde se aduna, ca să se adape, toate speciile de animale. Este vorba despre o investiție de alte două milioane de euro, menită să transforme zona într-una și mai ofertantă din punct de vedere al ecodiversității.

Wabi Game Lodge, luxos și inedit

Resortul este înconjurat de copaci, care oferă un refugiu perfect de umbră și liniște în care să te retragi după activitățile zilei și deține o piscină impresionantă.

”În timp ce te relaxezi la piscină, lasă-te cuprins de peisajul care pare să se extindă în infinit și transformă totul într-un spectacol de foc în timp ce soarele își ia rămas bun de la zi.”, mai scrie pe site-ul de prezentare al exclusivistului loc. La Wabi Lodge, oaspeții pot înnopta în oricare dintre cele opt cabane elegante, fiecare cu baie proprie, dormitor, living și verandă, dar există, de asemenea, două unități de lux, independente de bungalouri, situate de cealaltă parte a grădinii, departe de ochii celorlalți turiști.

Vânătoare la alt nivel: rinoceri, zebre și leoparzi în loc de mistreții de la Balc

De la Wabi  se pot organiza drumeții prin stâncile Waterberg, dar mai ales safari-uri africane cu vânătoare de păsări, animale sau animale mari.

În Namibia, potrivit legilor în vigoare ale statului african, se vânează antilope, zebre, gnu, bivoli, rinoceri, leoparzi, șacali, hiene, vulpi, porc spinos african, struți. 

Există informații potrivit cărora, sătul fiind de scandalurile din România care au însoțit an de an vânătoarea de la Balc, Ion Țiriac ar dori să mute evenimentul anual, organizat pentru oameni influenți din Europa și din lume, la noul său domeniu din Namibia.

Cum e țara africană aleasă de românul Ion Țiriac

Namibia este o țară în sud-vestul Africii, cu capitala la Windhoek. Numele statului este derivat din numele deșertului Namib, care-i ocupă întregul țărm. Ziua națională este 21 martie, „Ziua Independenței” 1990.

De-a lungul întregii coaste a Namibiei la Oceanul Atlantic , Deșertul Namib, cel mai vechi deșert din lume, formează o vastă întindere de teren arid, acoperită cu nisip și roci vechi. În timp ce zona de coastă a deșertului este marcată de dune albe, în interior este acoperită cu dune portocalii, sub formă de stea. Deșertul Namib se întinde spre vest până la Marele Escarpament, situat paralel cu coasta.

Dincolo de acesta se află un platou central cu relief ondulat, din care munți adânc fisurați se ridică din savana acoperită cu tufișuri de mărăcini. În sud, linia munților este întreruptă doar de canionul Fish River (Râul Peștilor), al doilea ca mărime din lume. În nord, peisajul variază de la savana acoperită cu copaci, zone cu tufișuri și ierburi, la stepe întinse, cu iarbă puțină, lipsit de râuri, și până la vegetația luxuriantă de-a lungul cursurilor de apă. În Namibia cu fost descoperite impresionante vestigii ale trecutului geologic îndepărtat al Pământului. Ele includ păduri pietrificate, urme fosile de dinozauri și cel mai mare meteorit din fier din lume.

Circa 70% din populația Namibiei trăiește din agricultură, constând în principal din pășunatul vitelor. Industria majoră a țării este mineritul. Bogăția de resurse minerale a țării include uraniu, diamante, metale neferoase și prețioase. Apele de coastă ale Namibiei sunt printre cele mai bogate în pește din întreaga lume.

Namibia dispune de o infrastructură solidă. Rețeaua sa de drumuri este bine dezvoltată, având și o linie de cale ferată care face legătura cu Africa de Sud.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

 

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro