Cele mai bune ouă din magazine. Ce trebuie să știți despre ouăle BIO

Cele mai bune ouă din magazine. Ce trebuie să știți despre ouăle BIO Sursa foto: pixabay.com

FacebookÎn ultima vreme, un număr tot mai mare de români își îndreaptă atenția către alimentele pe care le consumă. Deși mulți optează pentru ouă BIO, nutriționista Mihaela Bilic avertizează că acestea nu sunt întotdeauna cea mai sănătoasă opțiune.

Potrivit acesteia, diferența vine în primul rând de la modul în care a fost crescută găina, în baterie sau la sol. În această situație, calitatea oului este aceeași, spune Mihaela Bilic.

Găina dă ouă la fel de bune, indiferent cum e crescută

Indiferent de nivelul de stres și condițiile de viață în care trăiește animalul, găina nu știe să facă decât ouă bune, spune nutriționista Mihaela Bilic.

Astfel, analizele nutriționale nu au arătat diferențe calitative și cantitative pentru proteine, vitamine și minerale, iar conținutul oului este la fel de valoros indiferent dacă are cifra 0, 1, 2 sau 3 la codul imprimat pe coajă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit nutriționistei, pe piață există acum și ouă funcționale, cu aport de acizi grași esențiali omega 3. Aceste ouă sunt apreciate pentru că găina servește ca un intermediar perfect, prelucrând omega 3 din surse vegetale și transformându-l într-o formă eficientă pentru noi, oamenii.

Alimentația găinilor, spune Mihaela Bilic, se reflectă direct în calitatea oului. Nu întâmplător, găinile hrănite cu porumb produc ouă cu gălbenuș mai galben, iar cele hrănite cu semințe de in conțin mai mult omega 3.

Găini

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

De ce ouăle BIO nu sunt cea mai sănătoasă variantă

Dacă ar fi să alegem pe ce anume să cheltuim mai mulți bani, între ouă BIO și oul cu omega 3, eu îl aleg pe ultimul. Pentru că știu că în prezent mare parte a hranei BIO este produsă la scară industrială în China iar materia primă rămâne tot soia.

În schimb pentru oul cu omega 3 este obligatoriu să hrănești găina cu semințe. Iar analiza nutrițională a oului cu omega 3 confirmă conținutul lui bogat în acizi grași esențiali”, explică nutriționista.

Mihaela Bilic,

Sursa foto: Arhivă EVZ

Mihaela Bilic afirmă că nu există dovezi concrete că oul BIO are un gust superior altor tipuri de ouă, dar confirmă că oul îmbogățit cu omega 3 aduce beneficii reale sănătății în comparație cu varianta clasică.

În concluzie, scrie aceasta într-o postare pe Facebook, pentru o alimentație mai sănătoasă, mai ales dacă nu consumați pește și fructe de mare de cel puțin două ori pe săptămână, este recomandat să adăugați în dietă ouă îmbogățite cu omega 3.