Evenimentul ZileiOpiniiInvitatii EVZCele 10 miracole săvârșite de Joe „Magnificul” Biden

Cele 10 miracole săvârșite de Joe „Magnificul” Biden

Cele 10 miracole săvârșite de Joe „Magnificul” Biden
La mitingurile politice ale lui Trump asistau puhoaie de oameni. La cele ale lui Biden – foarte rare – aproape nimeni. Cele ale Kamalei Harris atrăgeau mai puțină lume decât cele ale norei lui Trump, Lara. Și totuși Biden a câștigat.

O analiză a acestui miracol electoral realizată de Jean-Patrick Grumberg pentru Dreuz, pe care am tradus-o pentru cititorii Evenimentului zilei.

Unu

Donald Trump a câștigat peste zece milioane de voturi în plus față de victoria sa din 2016, obținând un sprijin record printre minorități, însă pare că atracția exercitată de Joe Biden asupra alegătorilor a fost zdrobitoare: atât de mare, încât a spulberat totalul voturilor populare ale lui Barack Obama!

Optzeci de milioane de voturi pentru Biden, o cifră uluitoare, care te face să te întrebi dacă nu cumva Biden a câștigat alegerile pentru Obama în 2008 și 2012.

Biden a reușit să obțină un număr de voturi record rămânând timp de luni întregi în pivnița sa și aflându-se mereu în urma lui Trump din punctul de vedere al entuziasmului alegătorilor, ceea ce dovedește că instinctele sale politice sunt formidabil de agere – în ciuda aparențelor.

Biden a fost atât de abil încât a reușit să-i determine să voteze în număr record pentru el chiar și le alegătorii lipsiți de entuziasm.

Doi

Biden este pe punctul de a deveni primul președinte din ultimii 60 de ani care pierde în statele Ohio și Florida, dar reușește să obțină victoria. Timp de un secol, aceste state au prezis rezultatul național, fiind considerate ca niște eșantioane pentru populația americană.

Deși sondajele naționale l-au dat pe Biden cu un avans în cele două state, el a pierdut în Ohio cu opt procente și în Florida cu mai bine de trei.

Pentru Biden, faptul că a pierdut aceste două state cheie, dar a câștiga totuși alegerile naționale, este extrem de interesant. Ultima oară când acest lucru s-a produs, a fost atunci când s-a suspectat că Mafia l-a ajutat pe John F. Kennedy să câștige Illinois împotriva lui Richard Nixon.

Și mai incredibil, Biden este pe cale să câștige Casa Albă după ce a pierdut aproape toate districtele istorice de referință din țară. Wall Street Journal și Epoch Times au analizat rezultatele din 19 districte ale SUA, care au un bilanț perfect în materie de vot prezidențial în ultimii 40 de ani: Trump a câștigat toate aceste districte, cu excepția Challam din Washington.

Chiar și detaliile sunt impresionante: Biden a câștigat Challam cu circa 3%, Trump a câștigat celelalte 18 districte având un avans în medie de 16%.

Din 58 de districte care au ales corect președintele din 2000 încoace, Trump a câștigat în 51 dintre ele, cu o medie de 15%. Restul de 7 au mers la Biden, cu o medie de 4%.

Districtele care dau în mod tradițional câștigătorul alegerilor l-au ales de data aceasta pe Trump cu o zdrobitoare majoritate. Și totuși Biden a câștigat.

Cum o imagine valorează o mie de cuvinte, iată un grafic care arată numărul acestor districte care au dat de fiecare dată câștigătorul, din 1984 încoace. Ce tare e Biden!

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: