„Dovezi indubitabile”: Să fie acesta marele as din mâneca lui Trump?

„Dovezi indubitabile”: Să fie acesta marele as din mâneca lui Trump?

Un fost lucrător din serviciile secrete, „white hat hacker”, susține că are probe clare privind manipularea alegerilor de către entități din Iran și China.

O analiză aparținând unui fost analist din serviciul de informații militare americane, al cărui nume a fost redactat într-o declarație dată sub jurământ avocatei Sidney Powell, depusă la dosarul plângerii formulate de aceasta împotriva autorităților statului Michigan, face o afirmație bombă.

Analistul cu identitate deocamdată secretă insistă asupra faptului că există „dovezi indubitabile” că serverele sistemelor de votare Dominion au fost accesibile și „compromise de actori fără scrupule, precum Iran și China”.

Potrivit Epoch Times, plângerea lui Powell, depusă miercuri împotriva guvernatorului statului Michigan, Gretchen Whitmer, a secretarului de stat, Jocelyn Benson, și a echipei de funcționari electorali ai statului, citează declarația sub prestare de jurământ a unui fost analist din serviciile secrete care afirmă că „softul Dominion a fost accesat de agenți acționând în beneficiul Chinei și Iranului, cu scopul de a monitoriza și manipula alegerile, inclusiv alegerile generale din Statele Unite din 2020”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Piratul bun

Epoch Time spune că o plângere separată, depusă în Georgia, dezvoltă această afirmație. Ea susține că „utilizând servere și funcționari având legături cu agenți lipsiți de scrupule și cu influențe străine ostile, la care s-au adăugat numeroase informații scurse, ușor de descoperit, Dominion a permis în mod iresponsabil unor adversari străini să aibă acces la date și a furnizat intenționat acces la infrastructura sa pentru a supraveghea și manipula alegerile, inclusiv pe cele mai recente, din 2020”.

Enigmaticul analist, care se recomandă ca având „experiență extinsă ca «white hat hacker» (pirat cibernetic bun, care combate hackerii nocivi – n.r.) angajat de câțiva dintre cei mai importanți specialiști electorali din lume”, afirmă că a scanat nodurile din rețeaua Dominion și a descoperit un anumit număr de relații cu entități străine, inclusiv accesul la serverul Dominion al unei rețele din Hunan, China. O altă examinare ar fi confirmat existența unor legături cu o adresă IP din Iran.

Analistul declară că descoperirile sale demonstrează „eșecul total” al Dominion de a oferi „o securitate cibernetică elementară”.

De partea sa, compania de softuri electorale nu a răspuns întrebărilor adresate de Epoch Times, însă săptămâna aceasta a dat publicității o dezmințire categorică că se află sub influența vreunei entități externe.

Oamenii cu chei USB

După cum scrie publicația americană, Dominion a declarat că acestea sunt „afirmații nefondate care se fac la adresa companiei și a sistemelor sale de votare”.

Mai mult, susține compania, „sistemele de votare Dominion sunt configurate și certificate de către guvernul SUA să fie închise și să nu se bazeze pe conectivitatea de rețea. De asemenea, persoanele care introduc datele nu au porturi USB sau memorii accesibile.”

Ultimele comentarii par să se refere la declarații recente despre persoane misterioase care s-au prezentat și au introdus chei USB în hardurile Dominion în timpul procesului electoral din 3 noiembrie.

Donald Trump nu și-a recunoscut înfrângerea în alegeri, afirmând că a avut loc o fraudă masivă în câteva state cheie.