Bannon: „Dacă va pierde (deși nu cred), Trump va candida în 2024”

Bannon: „Dacă va pierde (deși nu cred), Trump va candida în 2024”

Fostul strateg șef al Casei Albe, Steve Bannon, afirmă că dacă Joe Biden va fi ales, președintele Donald Trump va candida pentru un al doilea mandat în 2024.

Într-un interviu acordat publicației The Australian, Steve Bannon crede că actualul președinte va reuși în cele din urmă să fie reales anul acesta. Dacă însă acest lucru nu se va întâmpla, anul 2020 nu va însemna „sfârșitul lui Donald Trump”, dă el asigurări.

Strategul politic a sugerat că singurul mod în care Trump poate pierde aceste alegeri ar fi un furt sau prin șicane electorale.

„Fac această predicție chiar acum”, a spus Bannon. „Dacă, dintr-un motiv oarecare, victoria îi este furată, sau într-un fel sau altul Joe Biden este declarat învingător, Trump va anunța că se va prezenta pentru o realegere în 2024.”

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2024, Donald Trump va avea 78 de ani, adică tot atâția câți a împlinit recent Joe Biden, pe 20 noiembrie.

Democratul Grover Cleveland este singurul președinte din istoria Statelor Unite care a avut două mandate ne-consecutive, între anul 1885 și 1889 și între anul 1893 și 1897.

La alegerile din 1888, Grover Cleveland a câștigat votul popular, însă a pierdut voturile din Colegiul Electoral în fața lui Benjamin Harrison.

În ceea ce-l privește pe Theodore Roosevelt, acesta a venit la Casa Albă în 1901, din poziția de vicepreședinte, după ce William McKinley a fost asasinat. Apoi a câștigat un prim mandat întreg în 1904. Nu a candidat inițial pentru al doilea mandat întreg în 1908, dar apoi a participat la alegerile din 1912, suferind un eșec în fața lui Woodrow Wilson.

Richard Nixon, după ce a pierdut alegerile în 1960 în fața lui John F. Kennedy, s-a prezentat din nou și a câștigat președinția în 1968.

Pe de altă parte, Donald Trump pare convins că nu va pierde alegerile din 2020. Într-un apel către echipa sa de campanie, el a făcut afirmații entuziaste, afirmând că convingerea că va câștiga a crescut în ultimele zile.

„Astăzi am simțit că este cea mai bună pe care am trăit-o, din ambele campanii electorale”, a afirmat președintele.