Anunţul Colt Defense este poate doar o picătură într-un ocean dar este totuşi vorba de o tăiere netă a cea ce ar putea fi profitabil în Statele Unite, ţara care numără cel mai mare număr de arme de foc printre civili. Colt Defense, este o firmă foarte veche, înfiinţată în 1830.

Printre puştile semiautomate ale firmei era şi infama Ar-15 recent utilizată în cele mai feroce împuşcături cu măcel în masă petrecute în Statele Unite, printre care atacurile la concertul de muzică country de la Las Vegas din 2017 şi la o şcoală superioară de la Parkland-Florida, în 2018. Piaţa e saturată, deci, de acum înainte, fără semiautomate pentru cetăţenii obişnuiţi, care va trebui să se obişnuiască cu altceva.

Directorul executiv al Colt, Dennis Veilleux, a explicat într-un comunicat că ”în ultimii ani piaţa de arme sportive moderne a înregistrat o scădere a capacităţii productive. Din acest motiv reţinem că e necesară o aprovizionae adecvată cu puşti moderne în viitorul apropiat”.

Colt va continua să fabrice puşti exclusiv pentru forţele armate şi forţele de ordine

Anunţul lui Veillieux vine într-o perioadă foarte delicată pentru Statele Unite care au traversat o vară de foc din pricina numeroaselor atacuri cu împuşcături petrecute la El Paso, în Texas şi Dayton, în Ohio. În orice caz a reiterat că va continua să suţină al doilea amendament din Constituţia Statelor Unite care garantează dreptul de a poseda arme de foc, titrează Il Giornale.