Evenimentul Zilei > International > Cel mai mare diamant alb! A fost vedeta licitației. Valorează o avere
Cel mai mare diamant alb! A fost vedeta licitației. Valorează o avere

Cel mai mare diamant alb! A fost vedeta licitației. Valorează o avere

"The Rock" este cel mai mare diamant alb care a apărut vreodată la o licitaţie. Bijuteria de 228,31 de carate a fost achiziționată cu 17,8 milioane de euro. Specialiștii nu au fost încântați de suma cu care a fost cumpărată.

Cel mai mare diamant alb scos vreodată la licitaţie a fost cumpărat cu17,8 milioane de euro, o sumă mult prea mică în viziunea specialiștilor.

Comisarul licitaţiei, Rahul Kadakia, directorul departamentului internaţional de bijuterii din cadrul casei Christie’s, a declarat că bijuteria a fost cumpărată cu 18,6 milioane de franci elveţieni (17,8 milioane de euro) . Evenimentul a avut loc într-o clădire din Geneva, iar diamantul a fost achiziţionat în doar câteva minute.

Preţul de vânzare nu include prima de cumpărare (comision), pe care casa Christie’s o va anunţa ulterior. Specialiștii spun că „The Rock” valora cel puțin 20 sau 30 de milioane de dolari (19 milioane – 28,4 milioane de euro).

Diamantul are 228,31 de carate și a fost vândut de o persoană originară din America de Nord. Bijuteria a fost vedeta serii, dar nu s-au îngrămădit multe persoane să ofere sume fabuloase pentru ea.

„Este vorba despre un diamant tăiat în formă de pară, cu adevărat excepţional” şi „este perfect simetric”, declarase Max Fawcett, directorul departamentului de bijuterii din cadrul casei Christie’s, la Geneva, cu câteva zile înaintea acestei licitaţii.

Licitația cu cele mai spectaculoase diamante

Cu toate că specialiștii au crezut în piatra prețioasă, o altă bijuterie i-a luat-o înainte. Diamantul (163,41 de carate) a fost de 33,7 milioane de dolari (inclusiv prima de cumpărare) – echivalând cu 206.236 de dolari per carat – şi a fost stabilit la o licitaţie organizată în noiembrie 2017 la Geneva. A fost un record în industrie.

„The Red Cross Diamond”, un diamant galben faţetat în formă de cruce malteză şi având 205,07 carate, a fost scos la licitație. Un eveniment neașteptat în perioada războiului din Ucraina.

Este estimat între 7 milioane şi 10 milioane de franci elveţieni. Mă aştept să atingă rezultate fantastice în timpul licitaţiei. O mare parte din suma obţinută va fi donată Comitetului Internaţional al Crucii Roşii”, a precizat Max Fawcett.

Vânzătorul a declarat că „De aproape o jumătate de secol, familia noastră a avut privilegiul de a păstra Red Cross Diamond (…) În acest moment propice al istoriei, noi vom onora apelul pe care alte persoane l-au lansat către noi”, potrivit AFP.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: