Cel mai delicios desert pentru masa de Paști. Sigur vei surprinde pe toată lumea
- Mihaela Dan
- 18 aprilie 2020, 14:39
Ai rămas în pană de iei pentru desertul pe care îl vei servi la masa de Paști. Vă propunem o simplă și delicioasă rețetă de ouă umplute de... ciocolată.
Ingrediente Ouă umplute de ciocolată
– 125 g mascarpone
– coajă rasă de la o lămâie
– 2 plicuri zahăr vanilat
– zahăr după gust (de preferat a se folosi zahăr pudra)
– 1 plic gelatină fin alb mărunțită (1 plic =10 g)
– 7-8 linguri dulceață de căpșune
– 200 ml frișcă vegetală
– 12-13 bucăți ouă de ciocolată
Mod de preparare Ouă umplute de ciocolată
– gelatină se pune la înmuiat în 100 ml apă rece;
– cu un cuțit zimtat decupăm capacele din fiecare ou de ciocolată;
– le așezăm într-un cofrag fiindcă au stabilitate mai bună, iar capacelele le punem deoparte;
– crema de mascarpone o punem într-un vas, adăugăm zahăr după gust, coajă rasă de la o lămâie, 2 plicuri zahăr vanilat și o amestecăm cu mixerul până la omogenizare 1-2 minute;
– frișcă o batem spumă și apoi o adăugăm la crema de mascarpone;
– punem vasul cu gelatină înmuiată pe foc să o încălzim ușor (atenție nu o fierbem!!! o încălzim până devine lichidă !) și adăugăm 2 linguri la crema de mascarpone și frișcă;
– în alt vas punem dulceață de căpșune (voi puteți folosi și alte variante de dulceață dacă doriți ) și adăugăm la ea 2 linguri de gelatină amestecăm și o lăsăm deoparte;
– umplem ouăle de ciocolată mai mult de jumătate cu crema;
– în mijlocul fiecărui ou de ciocolată umplut ,cu coadă unei lingurițe facem un tunel în care vom turna dulceață;
Astfel umplute ouăle de ciocolată se lasă la rece pentru câteva ore apoi se așează deasupra capacelele de ciocolată și se pot servi la masă de Paști.