Cel mai bun truc pentru curățarea cartofilor noi. Procesul va fi unul rapid, fără bătăi de cap

Cel mai bun truc pentru curățarea cartofilor noi. Procesul va fi unul rapid, fără bătăi de cap Sursa foto: Pixabay

Piețele sunt pline deja de cartofi noi, iar cumpărătorii nu ezită să îi cumpere. Aceștia au un gust aparte față de cei din producția de toamnă, însă procesul lor de curățare poate fi mai dificil. Multe persoane aleg să mănânce și coaja acestora, după ce au fost gătiți la cuptor. Există însă un truc util prin care gustoșii cartofi noi pot curățați fără prea mult efort.

Cartofi noi. Cum îi cureți rapid și fără prea mult efort

Preparați la cuptor, fierți, cu usturoi sau în diverse alte combinații, cartofii noi sunt o adevărată delicatesă. Majoritate gospodinelor aleg să îi curețe cu ajutorul buretelui de vase.

Cartofii

Sursa foto: Ghenadii Boico | Dreamstime.com

Alte persoane folosesc cuțitul pentru  acest proces, însă de cele mai multe ori ajung să arunce o cantitate generoasă, coaja fiind îndepărtată într-un strat mult mai gros.

Ingredientul care te ajută să îndepărtezi coaja ușor

Sarea fină poate fi folosită pentru îndepărtarea cojilor de cartofi noi. După ce au fost spălați sub jetul de apă, aceștia se așază într-un vas încăpător, iar deasupra se presară sare fină. Suprafața cartofului se freacă ușor cu degetele sau chiar cu ajutorul buretelui de vase.

Ne puteți urmări și pe Google News

După acest proces, cartofii se spală din nou sub jetul de apă și sunt gata de preparat. Dacă alegi să folosești sarea grunjoasă, procesul va fi unul mai dificil, iar coaja va fi îndepărtată doar pe alocuri.

Cartofi

Sursa foto: Pixabay

Cea mai simplă metodă de a găti cartofii noi

Apreciați de toți românii, aceștia se găsesc deja pe tarabele din piețe la prețul de 14,99 lei. Multe gospodine îi adaugă în ciorbe sau îi folosesc pentru pregătirea unui piure cremos. Cea mai simplă metodă de gătire a cartofilor noi este la cuptor. Pentru a obține o masă delicioasă nu va fi nevoie să îndepărtezi coaja lor.

Aceștia se stropesc cu ulei de măsline, iar deasupra se pune usturoi mărunțit, sare și piper. În mai puțin de 40 de minute, veți putea obține o masă delicioasă.