Cartofii nu au amidon, ci apă cu amidon și sunt sănătoși, a spus Mihaela Bilic. Nutriționista a mai declarat că această legumă este consistentă și că nu îngrașă dacă este gătită corect. Cartoful este foarte bun pentru cei care muncesc mult fizic și pentru copii.
Cât de sănătoși sunt cartofii
„Ține de foame. Este important mai ales pentru cei care muncesc fizic, pentru copii. Este o legumă consistentă, o legumă prietenoasă. Nu dă aciditate. Foarte multe persoane, mai ales în perioada postului, când mănâncă multe legume, au un disconfort digestiv. Ei bine, cartoful neutralizează. Este ca un fel de tampon”, a declarat Mihaela Bilic.
Câte calorii au cartofii
Cartoful devine nesănătos, o adevărată bombă calorică, doar atunci când intră în contact cu uleiul, la momentul prăjirii, a explicat Mihaela Bilic. Cantitatea de calorii crește considerabil atunci, de la 70 de calorii pe 100 de grame la 300 – 450 de calorii. Ea a spus că și legumele congelate sunt bune.
„Nu e nicio problemă dacă iei cartofi congelați. Multă lume se ferește de legumele congelate și de cartofi. Nu înseamnă că acolo este o pastă care a fost apoi reformatată. Sunt cartofi care au fost curățați, au fost congelați, iar așa o parte din amidon se cristalizează”, a spus Mihaela Bilic.
Atenție la ce mâncați la restaurant
Nutriționista a mai spus că, în majoritatea restaurantelor, cartofii prăjiți sunt prăjiți pentru puțin timp, apoi sunt congelați și prăjiți pentru a doua oară. Cartofii vor absorbi mai puțin ulei și vor deveni mai crocanți astfel, dar și mult mai nocivi pentru sănătate.
„Și în marile restaurante cartoful mai întâi se prăjește un pic, se congelează și apoi, la a doua prăjire, el va absorbi mai puțin ulei și va deveni crocant. Cartofii congelați sunt și stropiți cu un pic de ulei și, dacă îi bagi la cuptor, de exemplu, nu mai trebuie să pui nimic peste ei”, a mai explicat nutriționista pe Facebook.