Evenimentul Zilei > Actualitate > Cea mai veche escrocherie revine în prim-plan! Mii de pensionari au rămas deja fără bani
Cea mai veche escrocherie revine în prim-plan! Mii de pensionari au rămas deja fără bani

Cea mai veche escrocherie revine în prim-plan! Mii de pensionari au rămas deja fără bani

Polițiștii lansează un avertisment care vizează persoanele vârstnice. Una dintre cele mai vechi metode de înșelăciune a revenit în prim-plan.

MetodaAccidentul”, una dintre cele mai vechi înșelăciuni a revenit în prim-plan. Astfel, polițiștii au lansat un avertisment către pensionari, aceștia fiind extrem de vulnerabili în fața acestei escrocherii. În anii trecuți, mii de persoane vârstnice au căzut în plasa hoților care au folosit metodaAccidentul”.

Modul în care această escrocherie este pusă în practică este unul destul de simplu. Hoții apelează persoane cărora le comunica faptul că o rudă sau un prieten apropiat are nevoie de bani pentru că a suferit un accident grav.

Concert, escrocheria pusă la cale de către hoți îi face pe oameni să creadă că unor persoane apropiate, rude sau prieteni dragi, li s-a întâmplat ceva grav, prin prezentarea unor false stări de urgență. Aceștia apelează telefonic victima, se prezintă drept avocați, polițiști, procurori, medici și anunță persoana care răspunde la telefon că o rudă a sa este implicată într-un accident de circulație și că are nevoie urgentă de o sumă de bani, fie pentru o înțelegere cu procurorul sau cu persoana vătămată, fie pentru că este internat în spital.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în mediul rural, în rândul pensionarilor

Potrivit statisticilor, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în mediul rural, în rândul persoanelor vârstnice. Prin urmare, polițiștii au lansat un avertisment în rândul populației de la sat pentru a nu permite intrarea în gospodăriile lor a unor persoane necunoscute. Pe lângă asta, oamenii legii au mai precizat că pensionarii trebuie să fie foarte atenți și în cazul celor care susțin că ar reprezenta firme specializate în efectuarea unor lucrări de dezinfecție pentru prevenirea și combaterea noului coronavirus.

Ba mai mult, o atenție deosebită trebuie acordată și în cazul celor care susțin că sunt curieri și ar solicita sume de bani pentru diferite pachete livrate de către rude sau prieteni din străinătate, iar livrarea pachetului respectiv necesită plata unui comision, transmite Radio România Actualități.