Cea mai simplă rețetă de mâncare de cartofi

Cea mai simplă rețetă de mâncare de cartofi

Când spui „mâncare ca la mama acasă”, te gândești instantaneu la mâncărica de cartofi pe care ți-o pregătea mama în copilărie.

Se spune că o rețetă de mâncare, gătită cu aceleași ingrediente și gramaje, o să aibă un gust diferit dacă e gătită de persoane diferite. La fel se poate spune și despre celebra mâncărică de cartofi, mâncarea noastră națională: fiecare casă, fiecare familie are propria variantă și modalitate de a o găti.

Iată o rețetă de cartofi, simplă și gustoasă, pe care poți s-o pregătești rapid pentru masa de seară.

Ai nevoie de:

Ne puteți urmări și pe Google News

- 5-6 cartofi mari

- 1-2 cepe potrivite (sau una foarte mare)

- 2-3 linguri de ulei

-1-2 roșii (sau 4-5 linguri de bulion)

- 1 morcov mare

- o foaie de dafin

- o jumătate de legătură de mărar verde

- sare, piper după gust

Mod de preparare:

Curăță de coajă cartofii, cepele, morcovii și roșiile și spală-le bine. Taie mărunt cepele și roșiile, iar morcovii taie-i cubulețe (sau dă-i prin răzătoarea mare).

Pune uleiul la încins într-o cratiță, la foc mediu, și adaugă ceapa. Las-o să se prăjească până devine transparentă, amestecând mereu. Pune-i un vârf de sare și un pic de apă.

Adaugă morcovii, roșiile (sau bulionul) și mărarul tocat. Mai pune apă și lasă-le să fiarbă puțin împreună.

E timpul să adaugi cartofii și încă puțină apă. Acoperă cratița și lasă totul să fiarbă până când cartofii s-au înmuiat, dar ai grijă să nu se transforme în pastă. Adaugă sarea și piperul la final și, dacă mai simți nevoia, puțină apă.