Se spune că o rețetă de mâncare, gătită cu aceleași ingrediente și gramaje, o să aibă un gust diferit dacă e gătită de persoane diferite. La fel se poate spune și despre celebra mâncărică de cartofi, mâncarea noastră națională: fiecare casă, fiecare familie are propria variantă și modalitate de a o găti.

Iată o rețetă de cartofi, simplă și gustoasă, pe care poți s-o pregătești rapid pentru masa de seară.

Ai nevoie de:

– 5-6 cartofi mari

– 1-2 cepe potrivite (sau una foarte mare)

– 2-3 linguri de ulei

-1-2 roșii (sau 4-5 linguri de bulion)

– 1 morcov mare

– o foaie de dafin

– o jumătate de legătură de mărar verde

– sare, piper după gust

Mod de preparare:

Curăță de coajă cartofii, cepele, morcovii și roșiile și spală-le bine. Taie mărunt cepele și roșiile, iar morcovii taie-i cubulețe (sau dă-i prin răzătoarea mare).

Pune uleiul la încins într-o cratiță, la foc mediu, și adaugă ceapa. Las-o să se prăjească până devine transparentă, amestecând mereu. Pune-i un vârf de sare și un pic de apă.

Adaugă morcovii, roșiile (sau bulionul) și mărarul tocat. Mai pune apă și lasă-le să fiarbă puțin împreună.

E timpul să adaugi cartofii și încă puțină apă. Acoperă cratița și lasă totul să fiarbă până când cartofii s-au înmuiat, dar ai grijă să nu se transforme în pastă. Adaugă sarea și piperul la final și, dacă mai simți nevoia, puțină apă.